Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Atenție! Microbiolog: Infecția coronavirusului pe bani și obiecte e valabilă câteva zile..

© Photo : Vania Atudorei, poză din arhiva personalVania Atudorei
Vania Atudorei - Sputnik Moldova
Abonare
Panica din cauza răspândirii coronavirusului a ajuns și printre moldoveni. Aceștia, în limita posibilităților, încearcă să ia măsuri de protecție pentru a evita riscul de îmbolnăvire
Atenție! Microbiolog: infecția coronavirusului pe bani și obiecte e valabilă câteva zile..

Moldovenii au început să caute măști, dezinfectanți și alte metode de precauție. Cu toate acestea, oamenii nu atrag atenția la un detaliu important, coronavirusul se poate transmite și prin anumite obiecte, în special bani, care trec din mână în mână. În China, autoritățile au eliberat bancnote noi, iar o parte din bani au fost dezinfectați.

Doctorul în microbilogie , specialist în industria medicamentelor stabilit în Canda, Vania Atudorei a declarat într-un interviu pentru Sputnik Moldova că este foarte important să ne spălăm cât mai des pe mâni. Totodată, doctorul în microbiologie a menționat că virusul are o durată de la câteva ore la câteva zile pe anumite obiecte și bani.

”Sigur că există acest risc, însă supraviețuirea virusului nu este de lungă durată. Pentru a supraviețui, virusul are nevoie de o celulă animală sau vegetală. Pe obiecte sau bani, microorganismele nu pot supraviețui mai mult de câteva zile. De aceea, mijloacele de spălare sau dezinfectare sunt cele mai bune mecanisme de prevenție. Totuși, dacă ai atins bani infectați, poți preveni contaminarea dacă te speli pe mâini cu apă caldă și săpun”, a declarat doctorul în microbilogie.

Banca Centrală a Chinei a anunțat că banii vor fi dezinfectați de angajații băncilor, unele bancnote urmând să nu mai fie puse în circulație sau chiar distruse.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, noul virus ucigaș rezistă pe suprafețe cel puțin câteva ore, astfel că lifturile, ușile și alte suprafețe cu care oamenii intră în contact sunt în permanență dezinfectate în regiunea Hubei, cea mai afectată de epidemia de coronavirus.

Băncile chineze au primit ordinul de a spăla fizic bancnotele și de a le dezinfecta utilizând raze ultraviolete și temperaturi ridicate. De asemenea, banii astfel curățați trebuie să fie depozitați timp de 14 zile înainte de a fi repuși în circulație, se arată într-un comunicat al Băncii Centrale.

Fluxul de știri
0