Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin susține extinderea atribuțiilor Curții Constituționale din Rusia

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин
Президент РФ В. Путин - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin susține inițiativa de extindere a atribuțiilor Curții Constituționale, care ar putea avea dreptul să aprecieze dacă deciziie instituțiilor internaționale pot fi respectate pe teritoriul statului rus.

Erdöl - Sputnik Moldova
Washingtonul în agonie: Sancțiunile pe care le-a impus îi aduc Rusiei mai mulți bani
BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a susținut inițiativa de extindere a atribuțiilor Curții Constituționale, astfel încât să-i ofere funcția de apreciere a respectării deciziilor instituțiilor internaționale, această normă urmând să fie introdusă în textul Constituției.

În cadrul întrevederii de astăzi a șefului de stat cu grupul de lucru pentru elaborarea amendamentelor la legea fundamentală, a fost propusă extinderea atribuțiilor Curții Constituționale cu scopul apărării suveranității Rusiei. Astfel, competența acesteia va fi aprecierea nivelului la care pot fi respectate deciziile nu doar a organelor interstatale, dar și instanțelor de judecată și curților de arbitraj internaționale, în cazul în care aceste decizii contravin legislației ruse.

“În ceea ce privește dreptul Curții Constituționale a Rusiei de a aprecia oportunitatea respectării sau nerespectării pe teritoriul Federației Ruse a deciziilor instituțiilor judiciare internaționale – sunt perfect de acord, aveți dreptate, e vorba nemijlocit de suveranitatea noastră și de prevenirea tentativelor de imixtiune în problemele noastre interne”, a răspuns președintele.
Fluxul de știri
0