Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce statul întâmpină obstacole la micșorarea prețului măștilor medicale

© Sputnik / Yana ZaharovaМедицинские маски
Медицинские маски - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a fost invitată astăzi la audieri în Parlament și a vorbit despre pericolul apariției focarelor de coronavirus și măsurile de profilaxie.

CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a explicat de la tribuna Parlamentului de ce prețul la măștile medicale a crescut simțitor în ultimele zile. 

”Pe plan mondial, se atestă o creștere a prețului la măști, iar noi avem un singur producător local de măști, adică suntem total dependenți de importuri în acest sens. Măștile care costau anterior câțiva bănuți, se importă acum la un preț de aproximativ cinci lei”, a declarat ministrul. 

Viorica Dumbrăveanu a mai declarat că Organizația Mondială a Sănătății va oferi Republicii Moldova echipamente de protecție în calitate de ajutor umanitar pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. 

Ieri Guvernul a plafonat adaosul comercial la 20% pentru măștile și mănușile medicale, precum și pentru soluțiile dezinfectante.

Presa italiană a scris anterior că o femeie din Republica Moldova, care lucrează îngrijitoare în Italia, ar fi fost diagnosticată cu coronavirus, după ce bătrâna la care lucra a murit tot din cauza acestei infecții.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Detalii despre românul infectat cu coronavirus – în ce stare este

Presa italiană scrie bătrâna pe care o îngrijea femeia din Republica Moldova avea 75 de ani și a murit la spitalul Ca’ Foncello din Treviso.

În urma diagnosticării bătrânei cu acest virus, au 30 de persoane au efectuat teste pentru COVID-19 care au intrat în contact cu femeia de 75 de ani. În cazul a 12 persoane, rezultatele au fost pozitive.

Toate cele 12 persoane diagnosticate cu noul coronavirus sunt asimptomatice, iar testele au fost trimise și la Padova pentru confirmare. Între timp, îngrijitoarea moldoveancă și ceilalți pacienți au fost plasați în carantină la domiciliu.

Informația despre contaminarea moldovencei nu a fost deocamdată confirmată oficial. 

Fluxul de știri
0