Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Consiliul de administrație al ANRE are un nou director: Cine este acesta

© Sputnik / Miroslav RotariНациональное агентство по регулированию в энергетике
Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații au aprobat astăzi candidatul desemnat de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe la funcția de director al consiliului de administrație al ANRE.

CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a desemnat-o, în urma concursului public, pe Violina Șpac drept candidat la funcția de director al consiliului de administrație al ANRE, iar astăzi plenul Parlamentului a aprobat numirea ei în această funcție pentru un mandat de șase ani. 

Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu directorul ANRE: Rugămintea lui Untilă

Președintele comisiei parlamentare de profil, socialistul Vladimir Golovatiuc, a declarat că după anunțarea concursului public, opt persoane și-au depus dosarele pentru a participa. Dintre acestea, trei persoane au fost admise la concurs. Unul dintre cei trei candidați și-a retras dosarul. 

Astfel, la proba de interviului au fost admiși candidații Violina Șpac și Lilian Barcaru, ambii angajați ai ANRE. În urma acesteia, Violina Șpac a ieșit învingătoare.

Candidatura ei a fost aprobată cu majoritatea voturilor deputaților prezenți în sala de plen. 

Potrivit legii, directorul consiliului de administraţie al ANRE este numit în funcţie de către Parlament, în urma unui concurs organizat de către comisia parlamentară de profil.

Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de administraţie format din 5 directori. Membrii Consiliului de administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de șase ani. 

Fluxul de știri
0