Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu directorul ANRE: Rugămintea lui Untilă

© Sputnik / Miroslav RotariНациональное агентство по регулированию в энергетике
Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului s-a întâlnit astăzi cu directorul ANRE. Untilă a rugat să fie susținută de către Legislativ o inițiativă a Guvernului.

CHIȘINĂU, 3 februarie - Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut luni mai multe întâlniri cu reprezentanții organelor centrale de profil ale administrației publice și cele care raportează în fața Parlamentului.

În șirul acestora se înscrie și discuția avută luni cu directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Veaceslav Untilă. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce țin de implementarea proiectelor energetice care vor contribui la dezvoltarea sectorului energetic al Republicii Moldova.

АЗС - Sputnik Moldova
Politică
Ion Chicu: Prețurile la carburanți vor fi plafonate din nou de către ANRE

Spicherul Parlamentului a subliniat necesitatea unor mecanisme funcționale de reglementare în domeniul energetic, subliniind totodată respectul pentru independența ANRE. În context, Greceanîi și-a exprimat deschiderea pentru cooperarea la modificarea și îmbunătățirea normelor legislative.

La rândul său, Veaceslav Untila a prezentat o analiză care demonstrează necesitatea plafonării tarifelor la produsele petroliere, rugând să fie susținută inițiativa Guvernului.

În cadrul întrevederii au mai fost abordate chestiuni ce țin de necesitatea modificării normelor pe piața energetică, energia regenerabilă și situația de pe piața produselor petroliere.

Fluxul de știri
0