Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O femeie venită din Italia este izolată în spitalul din Strășeni: Ce spun medicii

CC0 / Pixabay / leo2014 / Coronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
O femeia care a venit acum două săptămâni din Italia s-a adresat la medici cu probleme de respirație.

CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. O femeie din Strășeni care a revenit acum două săptămâni din Italia s-a adresat la medic cu probleme de respirație. Femeia ar fi fost îngrijorată că s-ar fi îmbolnăvit de coronavirus. Ea a fost internată la spitalul din Strășeni.

Coronavirus - Sputnik Moldova
E oficial:  Primul caz de coronavirus la hotar cu Moldova – Detalii

Medicii de la Strășeni au confirmat pentru presa locală că femeia are semne de infecții respiratorii acute. Aceasta a fost izolată și i-a fost prelevată analiza virusologică, dar nu s-a confirmat gripa.

Chiar dacă vicedirectorul spitalului din Strășeni Rodica Croitoru a precizat pentru presă că pacienta ar urma să fie transportată la Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă” din Chișinău pentru investigații mai amănunțite, directorul instituției, Sergiu Vasilița, a precizat pentru Sputnik Moldova că nu este cazul să fie adusă în Capitală.

Directorul Spitalului de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”, Sergiu Vasilița, s-a arătat vizibil deranjat de faptul că jurnaliștii sunt interesați de măsurile care sunt luate în cazul persoanelor care sunt suspectate că ar fi contaminate cu coronavirul.

”Lăsați-ne să lucrăm! Nu a fost transportată la Chișinău. Dacă este o simplă viroză? Femeia este internată în spitalul din Strășeni și am dispus să fie izolată. Temperatura este normală”, a precizat Vasilița pentru Sputnik Moldova.

Mai târziu presa a scris că femeia internată la Strășeni nu a fost confirmată cu coronavirus.

În Republica Moldova nu a fost confirmat nici un caz de contaminare cu coronavirus. În țara noastră este în vigoare codul galben de alertă în legătură cu infecția coronavirus. Asta după ce în Italia, acolo unde sunt stabiliți mulți Moldoveni, până la această oră, au murit 14 persoane și s-au înregistrat 528 de persoane contaminate.

Fluxul de știri
0