Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

E oficial:  Primul caz de coronavirus la hotar cu Moldova – Detalii

© AFP 2024 / STRCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
România, țară vecină, are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Anunțul a fost făcut de Victor Costache, ministrul Sănătății al României, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Potrivit digi24.ro, este vorba despre un locuitor din județul Gorj, România, care a  intrat în contact cu un italian în vârstă de 71 de ani, în perioada de cinci zile în care s-a aflat în țara de peste Prut. Italianul se afla deja în carantină și nu prezenta simptome, fiind depistată în urma unui test.

Marina Golovaci - Sputnik Moldova
Secretar de stat al Ministerului Sănătății, despre infecția cu coronavirus
Acum câteva minute, ministrul sănătății din România, Victor Costache, a declarat: “Suntem din păcate în situația să vă anunțăm că, în urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian, avem primul caz infectat cu COVID-19 de pe teritoriul României. Imediat ce va ajunge la București va intra în schema de tratament și sperăm să avem rezultate bune. Pacientul este în stare bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil”, a spus Costache.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarant, la rândul lui: “Pacientul este într-o stare bună, nu prezintă febră, tuse, nu prezintă simptome. Pentru că este pozitiv, el va fi transferat la spital și internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu autospecială cu izoleta pregătită, sunt deja plecați de la Craiova pentru preluarea persoanei de la domiciliu și transportul ei până la „Matei Balș”.

Fluxul de știri
0