Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Secretar de stat al Ministerului Sănătății, despre infecția cu coronavirus

© Sputnik / OsmatescoMarina Golovaci
Marina Golovaci - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Marina Golovaci, spune că autoritățile sunt pregătite să facă față situației privind răspândirea coronavirusului și că moldovenii nu au motive de panică.

CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Infecția cu coronavirus nu prezintă o virulență foarte înaltă, iar posibilitatea răspândirii unor cazuri grave este una destul de mică. De această părere este secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Marina Golovaci, exprimată în cadrul Studioului Radio Sputnik Moldova.

”Anunțarea codului galben ne arată că statul și toate autoritățile statului sunt în alertă de pregătire către o eventuală pătrundere a infecției în țara noastră. Dar nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică, pentru că în prezent nu au fost diagnosticate cazuri cu coronavirus, pacienți suspecți avem foarte, foarte puțini și, în general, infecția nu prezintă virulență foarte înaltă. Trebuie să fim conștienți de faptul că posibilitatea răspândirii și posibilitatea unor afecțiuni grave este una destul de mică”, a declarat Golovaci.

Totodată, Golovatici a precizat că ”virusurile sunt foarte sensibile la temperaturi înalte, adică de la 30 de grade deja el se inactivează în termene foarte scurte”.

Пассажир в защитной маске использует свой телефон - Sputnik Moldova
Societate
Ultimele informații privind coronavirusul în Moldova: Detalii

Un alt aspect important pe care l-a precizat demnitarul este că, ”potrivit statisticilor nu au fost înregistrate cazuri de raportare a copiilor și a persoanelor tinere. Majoritatea persoanelor care se îmbolnăvesc cu coronavirus sunt vârstnice, iar cei decedați au vârsta de peste 65-70 de ani”.

Acest fapt, reprezentantului ministerului de resort, este cauzat și de comorbiditatea acestor persoane, care sufereau și de multe alte maladii cronice, patologii grave cardio-pulmonare, ”pe fundalul căruia evoluția infecției cu coronavirus este una mult mai gravă”. Potrivit ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în prezent au fost făcute doar două teste la coronavirus. Totodată, ministrul a precizat că autoritățile țin legătură cu punctele focale atât pe plan internațional cât și pe plan național.

Fluxul de știri
0