Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oribil: Iată ce i-a făcut un medic de 37 de ani pacientei sale minore de 13 ani

CC0 / Pxabay / Pexels / Violență
Violență - Sputnik Moldova
Abonare
Un medic va sta cinci ani după gratii după ce a întreprins acțiuni ilegale față de o pacientă de-a sa.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Un medic a fost condamnat la cinci ani de pușcărie pentru acțiuni perverse cu caracter sexual în raport cu o pacientă de 13 ani. Procuratura Generală informează că totul a început în perioada 2014-2015, atunci când adolescenta a fost de trei ori internată în spital, după o traumă suferită la patinoar. Potrivit celor din familie, medicul de 37 de ani avea un comportament politicos și făcea complimente și glume inofensive minorei, ceea ce nu le-a dat de bănuit de intențiile bărbatului.

Ludmila Sîrbu - Sputnik Moldova
Opinie: Abordarea părinților ”Să nu mă faci de rușine în sat” nu previne sarcina la minore

Startul relației dintre cei doi a început după un apel al minorei pentru o consultație la medic. Potrivit informațiilor furnizate de Procuratura Generală, au continuat și alte apeluri – 300 la număr, iar după 30 de zile, medicul și pacienta au avut prima întâlnire.

Aceasta a fost urmată de alte câteva, inclusiv la cinematograf, dar și la bărbat acasă.

„La întâlniri, pe lângă faptul că purta cu adolescenta discuții cu caracter obscen, medicul a întreprins și diverse acțiuni cu caracter sexual față de aceasta”, precizează serviciul de presă al Procuraturii.

Inculpatul o ghida pe adolescentă cum să camufleze întâlnirile și comunicarea cu el față de familie. La inițiativa lui, ambii foloseau telefoane și numere de telefon dedicate comunicării exclusive între ei, pe care le schimbau periodic. Unul din cele trei telefoane primite, pe care urma să-l distrugă la solicitarea lui, adolescenta îl îngropase în vecinătatea casei, iar ulterior i l-a arătat mamei și autorităților.

Prostituate - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor: Minore obligate să se prostitueze într-un apartament din Chișinău - Video

Cazul a ieșit la iveală după ce „diriginta victimei i-a atenționat pe părinți despre scăderea bruscă a rezultatelor elevei la studii, dar și că aceasta ar suferi de dragoste”.

După o monitorizare mai îndeaproape, mama fetei a observat că aceasta continuă să comunice activ cu medicul de pe mai multe numere de telefon.

Ulterior, minora a decis să povestească totul mătușii sale, la rândul ei aceasta a informat-o pe mamă, care a depus o plângere penală la autorități.

Pe marginea acțiunilor comise de medic, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a obținut în fața judecătorilor condamnarea la pedeapsa cu închisoarea pentru 5 ani.

Mai mult, inculpatului îi va fi interzisă profesarea activităților medicale, inclusiv celor legate de minori, timp de 5 ani de la ispășirea pedepsei cu închisoarea.

Fluxul de știri
0