Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Protest la Moscova în susținerea Sputnik Estonia

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaПикет в поддержку Sputnik Эстония
Пикет в поддержку Sputnik Эстония - Sputnik Moldova
Abonare
La Moscova a avut loc o acțiune de protest împotriva represiunilor la care sunt supuși jurnaliștii Sputnik în Estonia.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. La reședința pentru primirea delegațiilor a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei a avut loc o acțiune de protest în susținerea Sputnik Estonia, anunță RIA Novosti.

Одиночные пикеты у посольства Эстонии в Москве - Sputnik Moldova
Rusia
Protest la ambasada Estoniei din Moscova împotriva persecuției Sputnik

Acțiunea a fost prilejuită de întrevederii ministrului rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, cu prim-ministrul Albaniei, Edi Rama. Cei doi oficiali au discutat inclusiv despre activitatea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), a cărei președinție îi revine acum Albaniei.

Participanții la acțiunea de protest, îmbrăcați în veste galbene – culoarea corporativă a agenției Sputnik, au venit la intrarea în reședință, purtând pancarte cu mesaje precum: “Estonia, un lagăr de concentrare pentru jurnaliști”, “Jos mâinile de pe jurnaliștii din țările baltice”.

Anterior, Moscova și-a exprimat speranța că reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, Harlem Désir, va determina autoritățile estoniene să renunțe la politica discriminatorie în raport cu Sputnik Estonia.

Fluxul de știri
0