Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Singurul medicament care ar putea trata coronavirusul: Anunțul OMS

© REUTERS / Tyrone SiuПара в медицинских масках в День святого Валентина в Гонконге
Пара в медицинских масках в День святого Валентина в Гонконге - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii afirmă că un medicament al Companiei Gilead Sciences este singurul eficient în tratarea coronavirusului.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. În condițiile în care răspândirea coronavirusului de tip nou în lume ia proporții îngrijorătoare, autoritățile medicale sunt în căutarea medicamentului revoluționar care ar putea fi eficient în tratarea persoanelor infectate.  

MERS Coronavirus Particles - Sputnik Moldova
Societate
Unii vor să facă averi din amenințarea cu coronavirusul – Președintele Dodon confirmă
Directorul general adjunct de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Bruce Aylward, afirmă că un medicament creat de compania Gilead Sciences ar putea ajuta la tratarea simptomelor coronavirusului, a informat CNN, citat de libertatea.ro.

„În acest moment, există un singur medicament despre care noi credem că ar putea fi eficient în lupta contra coronavirusului, iar acela este remdesivir”, a declarat director general adjunct la OMS, în timpul unei conferințe de presă susţinute la Beijing.

Deocamdată, studiile privind eficiența medicamentului în cazul coronavirusului de tip nou sunt în desfășurare, iar rezultatele ar putea fi disponibile în câteva săptămâni.

Potrivit sursei, compania Gilead Sciences a confirmat că deja colaborează cu autorităţile medicale din China, medicamentul fiind testat în cadrul unui studiu clinic, fiind vorba de doi pacienți cu coronavirus.

De menționat că în prezent nu există niciun tratament aprobat pentru coronavirus. Sursele media amintesc însă că medicamentul remdesivir a mai obținut anterior rezultate pozitive în testele realizate pe maimuțe infectate cu Ebola. Dar ulterior acesta s-a dovedit ineficient în cazul aceleiași infecții la oameni.

Fluxul de știri
0