Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

De ce în plină alertă de coronavirus în farmaciile din Moldova lipsesc măștile medicale

© Sputnik / Yana ZaharovaМедицинские маски
Медицинские маски - Sputnik Moldova
Abonare
Deși autoritățile din Moldova au instituit cod galben de risc de infecție cu coronavirus, în farmaciile din țara noastră lipsesc aproape cu desăvârșire măștile de protecție.

CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. În farmaciile din Moldova au mai rămas doar măști cu un singur strat de protecție. Cele cu trei straturi, care sunt mai sigure și pot fi folosite o perioadă mai îndelungată, lipsesc însă cu desăvârșire. 

O farmacistă din Chișinău a declarat pentru Sputnik Moldova că majoritatea măștilor care ajung în farmaciile din țara noastră sunt importate din China. Acum însă importurile au fost sistate pentru că înșiși chinezii au mare nevoie de ele, astfel se explică de ce există deficit de măști în farmaciile din Moldova. 

Farmacista a precizat că anterior țara noastră importa măști medicale și din Germania, iar apoi importurile au fost sistate, iar în Moldova nu există producători de măști.

”Măștile cu doar un stat de protecție, care mai sunt în farmacii, pot fi folosite doar treizeci de minute, apoi trebuie să fie schimbate”, a declarat farmacista contactată de Sputnik Moldova pentru a comenta situația. 

colete - Sputnik Moldova
Societate
Ce pericol de infectare cu coronavirus prezintă coletele din Italia? Răspunsul ANSP

Femeia afirmă că în această perioadă, în care se vorbește mult despre răspândirea coronavirusului, foarte mulți oameni solicită măști.

Amintim că autoritățile din Moldova au instituit astăzi cod galben de risc de infecție cu coronavirus, după ce în Italia numărul îmbolnăvirilor a crescut semnificativ în ultima perioadă. Declarațiile au fost făcute de ministrul Sănătății Protecției Sociale și Familiei, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței Comisiei pentru Sănătate Publică privind situația epidemiologică. 

Deocamdată, în Republica Moldova, nu au fost depistate cazuri de infecție cu coronavirus. Presa internațională scrie că în Italia au fost confirmate deja 215 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus și înregistrate 5 decese. 

Fluxul de știri
0