Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Persoanele preluate aseară de medici de la Aeroport nu sunt contaminate cu coronavirus

© AFP 2024 / Jung Yeon-Jecoronavirus
coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele care au fost preluate aseară de la Aeroportul Internațional Chișinău nu sunt infectate cu coronavirus. Informația a fost confirmată de reprezentanții Ministerului Sănătății Muncii și Protecţiei Sociale.

CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Persoanele care au fost preluate aseară de medici de pe Aeroportul Internațional Chișinău nu sunt infectate cu coronavirus. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de consilierul pe comunicare al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, Cristina Stratulat. Cei doi călători au aterizat la Chișinău din Moscova. 

”Persoanele care au fost preluate de la Aeroportul Internațional Chișinău au fost examinate de medici. Acestea au fost diagnosticate cu viroză. Li s-au prescris tratament și au fost externate. Persoanele sunt originare din Chișinău și Tiraspol și au refuzat spitalizarea. Potrivit călătorilor, nu au fost în contact cu persoane infectate cu coronavirus ”, a precizat pentru Sputnik Moldova consilierul pe comunicare al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, Cristina Stratulat.  

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, cele două persoane au aterizat la Chișinău la ora 22:10 de la Moscova. Acestea aveau febră 38 de grade. A fost anunțat ANSP - ul, iar personalul medical de la Aeroport a decis ca acești oameni să fie transportați la Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”. 

Медицинские маски - Sputnik Moldova
De ce în plină alertă de coronavirus în farmaciile din Moldova lipsesc măștile medicale

Ministrul Sănătății Muncii și Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a precizat ieri că persoanele care vin dintr-o zonă cu risc ridicat de infectare cu coronavirus și prezintă simtome de contaminare sunt plasate sub supraveghere la domiciliu timp de 14 zile. 

”Screeningul clinic, inclusiv prin metoda termoscaner a persoanelor care intră în țară. Este vorba de depistarea activă a persoanelor bolnave, informarea de către colaboratorii Poliției de Frontieră a tuturor pasagerilor care vin din zonele de risc epidemic despre responsabilitatea personală a fiecăruia pentru declararea datelor corecte și riscurile de îmbolnăvire, completarea obligatorie a fișei epidemiologice de către pasageri și călători care vin din zonele de risc epidemic cu plasarea persoanelor în supraveghere la domiciliu pe o perioadă de 14 zile”, a mai precizat ministrul.

Amintim că în Moldova a fost instituit de autorități alertă de cod galben de pericol de contaminare cu coronavirus. Asta după ce în Italia, acolo unde sunt foarte mulți moldoveni, au fost înregistrate până la această oră 7 decese și 270 de îmbolnăviri. 

Fluxul de știri
0