Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PDM se vrea la guvernare: Înainte sau după alegerile prezidențiale – Iată ce spune Filip

Abonare
Liderul PDM, Pavel Filip, a declarat pentru Sputnik Moldova că democrații nu pot să se afle în starea în care sunt acum: nici în opoziție, nici la guvernare. Filip spune că PDM urmează să i-a o decizie.

Fostul premier a precizat pentru Sputnik Moldova că democrații ar putea păstra și  actuala formulă în raport cu guvernul Chicu, când  proiectele promovate de Guvern sunt susținute în Parlament. Totuși, spune Filip, PDM urmează să decidă: ori rămâne în opoziție, ori intră la guvernare într-o anumită formulă, iar pe acest subiect va avea loc o discuție în interiorul partidului.

Alexandru Jizdan - Sputnik Moldova
Jizdan: ”După ce a venit din Israel, grupul Candu și-a cumpărat mașini”. Sponsorul este...
„Noi am votat acest Guvern, i-am oferit 100 de zile. În continuare PDM urmează să i-a o decizie: ori rămânem în opoziție, ori intrăm la guvernare într-o anumită formulă. Putem să păstrăm și actuala stare de lucruri, dar nu consider că este cea mai fericită formulă sau cale pentru PDM. Trebuie să ne determinăm. Vom avea discuții cu colegii din partid ce ni se oferă pentru a găsi calea cea mai bună pentru cetățeni și pentru partid. Desigur luăm în calcul și alegerile prezidențiale, unde ar putea apărea turbulențe pe scena politică”, a declarat Pavel Filip.

Recent, șase deputați PDM au anunțat că pleacă din fracțiunea democraților, dar și din partid. Este vorba despre Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repesciuc. Aceștia au anunțat că constituie grupul parlamentar ”Pro-Moldova”.

Fluxul de știri
0