Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Comisia Europeană: Precizări cu privire la suspendarea călătoriilor

© AP Photo / Francisco SecoComisia Europeană
Comisia Europeană - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Europeană a anunţat luni că Uniunea Europeană nu intenționează încă să ia în considerare suspendarea călătoriilor în spaţiul Schengen după izbucnirea focarului de coronavirus în Italia.

CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Anunțul Comisiei Europene a venit pe fondul îngrijorărilor legate de epidemia de coronavirus care a lovit Italia.

Автобусы с эвакуированными из Китая гражданами украины и других стран в аэропорту Харькова - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii din Italia, în panică: ”Este o adevărată psihoză legată de coronavirus” - Audio

"În ceea ce priveşte anumite scenarii, cum ar fi o suspendare coordonată a Schengen-ului, nu vom ajunge aici pentru moment, dar lucrăm la diverse planuri de urgenţă", a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor Janez Lenarcic, într-o conferinţă de presă ținută la Bruxelles.

Îngrijorările au luat amploare după ce, duminică noaptea, Austria a suspendat circulaţia trenurilor în Alpi, spre Italia, pentru aproximativ patru ore după ce doi călători au fost testaţi negativ pentru coronavirus.

Restricţiile de călătorie în zona Schengen ar trebui să fie proporţionale şi coordonate între statele UE, a declarat și comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides care a cerut ca aceste măsuri să se bazeze pe dovezi ştiinţifice.

"Deocamdată, OMS nu a sfătuit să se impună restricţii fie pentru călători, fie pentru comerţ", a mai declarat Kyriakides în fața jurnaliştilor, adăugând că o misiune a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii se va deplasa mâine în Italia pentru a evalua situaţia.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns astăzi în Italia la 229 de persoane, fiind înregistrate deja șapte decese.

Fluxul de știri
0