Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrian Candu, la Sputnik: Cum a decis să plece din PDM și dacă a luat bani pentru aceasta

© Sputnik / OsmatescoAndrian Candu
Andrian Candu - Sputnik Moldova
Abonare
Andrian Candu, liderul grupului parlamentar „Pro-Moldova”, format de deputații desprinși din PDM, a fost invitatul din această seară al emisiunii „Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Deputatul Andrian Candu a declarat că învinuirile potrivit cărora el și ceilalți parlamentari au părăsit PDM pentru că „ar fi fost plătiți de Șor și Plahotniuc” sunt „etichetări menite să distrugă din fașă” noul proiect politic „Pro-Moldova”.

Alexandru Jizdan - Sputnik Moldova
Jizdan: ”După ce a venit din Israel, grupul Candu și-a cumpărat mașini”. Sponsorul este...

Parlamentarul a negat categoric că el și colegii săi ar primi bani din respectivele surse.

Reamintim că șase deputați, în frunte cu Andrian Candu, au părăsit PDM pe 19 februarie, constituind grupul parlamentar „Pro-Moldova”.

Andrian Candu a afirmat că nu urmărește scopul ca oamenii din PDM „să-și schimbe culoarea” și să devină oameni ai „Pro-Moldova”, dar că toți cei care doresc să adere la viitoarea formațiune politică „sunt bineveniți”.

Andrian Candu a declarat în studioul Radio Sputnik că după o săptămână de activitate a noului grup parlamentar nu regretă plecarea din PDM, pentru că a fost o decizie responsabilă.

 Pavel Filip - Sputnik Moldova
Politică
Filip: Acțiunile celor șase deputați care au plecat din PDM sunt coordonate din exterior

Totuși, „orice divorț are o anumită durere”, a spus Candu, adăugând că i-a dedicat PDM 10 ani din viața sa.

Parlamentarul a spus că n-a gândit vreme îndelungată formarea unui nou grup parlamentar, dar a analizat ideea nu mai mult de „o săptămână”.

Totuși, deputatul a recunoscut că, prin august 2019, după plecarea PDM de la guvernare, s-a gândit să se retragă din formațiune, dar fără a avea în gând un nou proiect politic. Adrian Candu a explicat că atunci și-ar fi dorit să ia o pauză de la activitatea politică, să se consacre familiei. Deputatul a spus că nu și-a pus atunci dorința în aplicare, pentru că în acel context, în preajma alegerilor generale locale, plecarea sa din PDM ar fi fost calificată drept trădare.

Fluxul de știri
0