Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din 1 septembrie - fără telefoane mobile în timpul orelor: Anunțul premierului Ion Chicu

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu la ședința Colegiului lărgit al MECC
Premierul Ion Chicu la ședința Colegiului lărgit al MECC - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Ion Chicu anunță că din 1 septembrie va fi reglementat accesul elevilor cu telefoane în timpul orelor - detalii.

CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Începând cu 1 septembrie, folosirea telefoanelor mobile de către elevi în timpul orelor va fi restricționată. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu în cadrul ședinței Colegiului lărgit al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

”De la 1 septembrie să fie reglementat accesul elevilor cu telefoane în timpul orelor, iar pentru asta să fie pregătite spații sigure de depozitare”, a declarat Chicu.

Totodată, el a precizat că în acest an ”suma destinată educației a crescut cu aproximativ 1 miliard de lei”, subliniind că se va atrage o atenție sporită alimentației copiilor în școli și grădinițe.

Особенность школьных знаний состоит в том, что они направлены на тренировку интеллекта - Sputnik Moldova
Educație
Profesorii din România cer interzicerea mobilelor la ore și anularea finanțării per elev

Prim-ministrul i-a mulțumit echipei MECC pentru dedicație și implicare și a menționat că educația este prioritatea Guvernului.

De asemenea, șeful Cabinetului de Miniștri a precizat că este necesară evaluarea activității instituțiilor de cercetare și a universităților, în special a eficienței administrării bunurilor ce sunt în gestionarea lor.

Premierul a mai vorbit și despre problema lipsei manualelor în școli, despre calitatea educației în instituțiile de învățământ superior. El s-a referit la necesitatea creșterii eficienței investiției banilor publici în cercetare și intenția Guvernului de a susține infrastructura Centrelor de tineret.

Fluxul de știri
0