Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Ceban: Cer rezilierea contractelor cu administratorii de rute care protestează

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный транспорт
Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, vrea măsuri radicale în privința șoferilor de microbuze care nu au ieșit astăzi la muncă în semn de protest. Ceban a cerut rezilierea contractelor cu aceștia.

CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, cere Procuraturii Anticorupție, Centrului Național Anticorupție și Procuraturii Generale investigarea activității administratorilor microbuzelor de linie care și-au sistat astăzi activitatea în semn de protest. Asta după ce reprezentanții Primăriei Capitalei au refuzat revizuirea tarifului pentru călătorie. Administratorii cer majorarea tarifului pentru călătorie de la 3 lei, la 6 lei.

Ion Ceban a mai precizat că, cel mai probabil, vor fi reziliate contractele cu acești transportatori.

Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Societate
Fără microbuze pe străzile din Capitală: Vezi ce se întâmplă

”Astăzi dimineața, 24 de rute nu au ieșit pe linie, este opțiunea dumneavoastră, alte 19 rute au ieșit. Cei care nu au ieșit pe rute sunt gestionați de Topală, arhicunoscutul, o să rog organele de drept să se documenteze privind activitatea lui, arenda și modalitatea prin care au fost obținute aceste rute. Domnul Alexa, care e un provocator banal, întrebați-l ce mașină de milioane are. Mai este unul care se numește Seredneac. Mă adresez oficial Procuraturii Anticorupție, Centrului Național Anticorupție, Procuraturii Generale, domnii pe care i-am menționat, dar și alții care-și fac de cap, să fie investigate absolut toate acțiunile acestora în legătură cu Primăria, ei nu gestionează personal, doar ”strâng smântâna”, fără niciun fel de responsabilitate, fără niciun angajament”, a declarat Ion Ceban.

Primarul Capitalei a cerut să fie reziliate, până în seară, contractele cu administratorii de rute vizați.

La fel, primarul Capitalei a precizat că, în cazul în care protestele vor continua, va fi modificat programul de lucru al instituțiilor de învățământ.

„Vom iniția modificarea orarelor de lucru ale instituțiilor - școli, grădinițe, primărie etc. De asemenea, ne vom gândi la contractarea autobuzelor private. Rugăm toți angajatorii, indiferent de instituția în care activează, să fie toleranți în raport cu subalternii care eventual vor întârzia”, a mai precizat Ceban.

Amintim că unele microbuze de linie din Chișinău nu au circulat în această dimineață, până la ora 10:00, în semn de protest față de refuzul de a fi majorat tariful la călătorie, de la trei la șase lei. Chiar și așa, unii șoferi au ieșit astăzi pe linie. Mai multe vehicule au fost observate circulând pe itinerarele stabilite.

Municipalitatea nu acceptă modificări la prețul călătoriei dacă microbuzele nu vor întruni anumite condiții, inclusiv acceptarea biletelor electronice și respectarea unui program de circulație.

Fluxul de știri
0