Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fără microbuze pe străzile din Capitală: Vezi ce se întâmplă

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный транспорт
Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Abonare
Operatorii microbuzelor de linie din Capitală au anunțat că își sistează activitatea în această dimineață. Ce soluții are municipalitatea pentru chișinăuieni.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Locuitorii Capitalei sunt îndemnați să-și planifice cu rezervă timpul de ieșire din casă pentru deplasarea la serviciu sau pentru a-și duce copii la școală și grădiniță. Îndemnul vine de la Primăria municipiului Chișinău, în contextul grevei operatorilor de microbuze.

Microbuz - Sputnik Moldova
Societate
Șoferii de microbuze amenință cu proteste: Doresc majorarea tarifelor - iată cu cât

Totodată, pentru a evita întârzierile, locuitorii Capitalei trebuie să se deplaseze, în măsura posibilităților, cu troleibuzele și autobuzele sau cu transportul privat.

Potrivit primarului general al municipiului Chișinău, până la ora 10:00 cât va dura greva operatorilor de microbuze, va fi majorat numărul de troleibuze și autobuze în cele mai aglomerate sectoare.

Amintim că operatorii de microbuze din Chișinău au anunțat că nu vor circula în această dimineață, până la ora 10:00, în semn de protest față de refuzul de a fi majorat tariful la călătorie, de la trei la șase lei. Chiar și așa, unii șoferi au ieșit astăzi pe linie. Mai multe vehicule au fost observate circulând pe traseele stabilite.

Municipalitatea nu acceptă modificări la prețul unei călătorii dacă microbuzele nu vor întruni anumite condiții, inclusiv acceptarea biletelor electronice și respectarea unui program de circulație.

Fluxul de știri
0