Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Coronavirus: Cum vor fi verificați pasagerii care intră în țară prin Aeroportul Chișinău

© Sputnik / Мирослав РотарьАэропорт
Аэропорт - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre subiectele discutate în cadrul tradiționalei ședințe de luni a conducerii de vârf a Republicii Moldova a fost răspândirea coronaviruslui și măsurile de protecție care se impun.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Încă un termoscaner va fi instalat astăzi la Aeroportul Internațional Chișinău. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Ion Chicu, după ședința săptămânală de lucru cu președintele țării.

пограничная полиция - Sputnik Moldova
Societate
Ce face Poliția de Frontieră cu moldovenii care revin din zonele afectate de coronavirus

Potrivit premierului, toți cetățenii care vin, în special din Italia, dar și din alte țări ale lumii vor fi verificați.

În Republica Moldova, „carantina presupune supravegherea persoanelor la domiciliu”, a mai spus prim-ministrul.

„Nu este posibil ca toate persoanele care trec frontiera de stat să fie internate în perioada de carantină. Internarea se face doar atunci când există temeiuri clare că persoana este infectată cu coronavirus”, a declarat Ion Chicu.

Premierul mai spune că Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” este dotat cu paturi și echipamente în caz de necesitate. Totodată, pentru astăzi a fost convocată ședința Comisiei pentru Sănătate Publică privind situația epidemiologică.

Fluxul de știri
0