Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce face Poliția de Frontieră cu moldovenii care revin din zonele afectate de coronavirus

© Sputnik / Miroslav Rotariпограничная полиция
пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat pentru Sputnik Moldova că verifică minuțios cetățenii care revin din Italia, unde s-au declanșat mai multe focare de coronavirus.

CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Angajații Poliției de Frontieră au în stoc toate mijloacele necesare pentru efectuarea dezinfecției. Asta au declarat reprezentanții serviciului de presă al Poliției de Frontieră pentru corespondentul Sputnik Moldova. 

”Este evident că suntem vigilenți în raport cu cetățenii care se întorc din Italia. Pentru protecție, punctele de control sunt asigurate cu mănuși, măști de protecție și soluții pentru dezinfectare. Aceste măsuri sunt aplicate nu doar la Aeroportul din Chișinău, ci la toate punctele de trecere a frontierei” - au menționat reprezentanții instituției.

Menționăm că în Italia se află una dintre cele mai numeroase diaspore moldovenești din lume. Ministerul Afacerilor Externe și Intergării Europene precizează că Ambasada Republicii Moldova la Roma, precum și consulatele de la Milano și Padova țin în permanență legătura cu autoritățile italiene, care gestionează situația de criză legată de răspândirea coronavirusului.

О том, сколько продлится усиленный режим контроля, пока что не сообщается - Sputnik Moldova
Societate
Măsuri sporite de securitate la Aeroportul Chișinău din cauza coronavirusului - detalii
Instituția a venit cu o recomandare pentru moldovenii stabiliți în această regiune a Italiei. 

”În contextul creşterii numărului de cazuri confirmate de infecţii cu virusul Covid-19 (coronavirus) în Republica Italiană, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă cetăţenilor Republicii Moldova aflați în Italia să respecte cu strictețe recomandările autorităţilor italiene la acest subiect” - se precizează în comunicatul de presă al MAEIE.

Instituția precizează că până în prezent nu au fost raportate cazuri de infectare cu coronavirus a cetățenilor moldoveni și nu au fost primite nici solicitări de asistenţă consulară din partea acestora

Vineri autoritățile italiene au declarat că în provincia Lombardia din nordul Italiei s-a înrtegistrat un focar de coronavirus.

În prezent, în Italia sunt peste 155 de persoane contaminate, iar trei oameni au murit din cauza maladiei.

În aceste condiții, locuitorii a zece comune din această regiune au fost îndemnați să nu iasă din case, dacă nu există necesități stringente. Cei care au intrat în contact cu persoanele infectate vor fi plasați în carantină.

Din cauza răspândirii coronavirusului, trei meciuri care urmau să se desfășoare în cadrul campionatului Italiei de fotbal au fost anulate. 

Fluxul de știri
0