Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cod portocaliu de vânt puternic: Evitați să faceți aceste lucruri

© Sputnik / Miroslav RotariAna Carpovici
Ana Carpovici - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Serviciului 112 vin cu o serie de recomandări în contextul avertismentului emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat privind condițiile meteorologice nefavorabile.
Cod portocaliu de vânt puternic: Evitați să faceți aceste lucruri

Specialistul în relații publice al Serviciului Național Unic de Urgență 112, Ana Carpovici, îi îndeamnă pe cetățeni să respecte câteva reguli simple de securitate în situații de avarie, intemperii sau incendii.

"Dacă sunteți pieton, fiți mereu atent la firele căzute accidental la pământ sau care atârnă suspect pe stâlpi și copaci.În calitate de șofer fiți atenți și evitați să vă apropiați cu mașina lângă cablurile electrice deteriorate. Fiți precauți la clădirile avariate și arborii uscați. Nu aprindeți vegetația uscată și resturile menajere", a subliniat Carpovici.

Totodată, specialistul îndeamnă cetățenii să apeleze imediat la Serviciul de Urgență 112 în cazul unei urgențe. Odată ce ați anunțat serviciul de urgență, rămâneți în zonă și restricționați accesul persoanelor și a animalelor în zona de restricție, până la sosirea echipajelor de intervenție.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizare cod portocaliu de vânt puternic valabil până la ora 20:00.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0