Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Senator rus, despre imitarea de către SUA a atacului nuclear asupra Rusiei

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Senatorul rus, Alexei Pușkov, a comentat exercițiile militare ale SUA în cadrul căruia a fost imitat un atac nuclear asupra Rusiei.

CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. Senatorul rus, Alexei Pușkov, a comentat într-o postare pe Twitter anunțul Pentagonul privind desfășurarea unor exerciții în caz de atac nuclear asupra Europei din partea Rusiei și atacuri de răspuns din partea SUA.

Senatorul se întreabă ce ar trebui să credem: promisiunilor Statelor Unite de a nu amplasa rachete nucleare în Europa sau imitării unui atac nuclear asupra Rusiei în cadrul exercițiilor. Ultimul punct, subliniază Pușkov, presupune existența unor rachete pe continent. Ar trebui să credem, consideră senatorul, planurilor militare ale Pentagonului, nu promisiunilor.

“Imitarea unui atac este cel mai corect indicator”, a concluzionat Pușkov.

Killmarks on USAF MQ-9 Reaper Drone - Sputnik Moldova
Expert militar: România se transformă într-o bază aeriană a Pentagonului
Reprezentantul Pentagonului a declarat că scenariul exercițiilor a inclus situații nestandard în Europa, unde are loc un război cu Rusia, care “a decis să utilizeze limitat arma nucleară de putere mica împotriva unui obiectiv de pe teritoriul NATO”. În cadrul manevrelor a fost imitată reacția Statelor Unite, în cadrul căreia țara răspunde Rusiei cu un atac nuclear. La exerciții au participat și congresmani, care și-au creat o imagine despre “comunicarea în cadrul unei crize nucleare”.

Mai devreme, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a declarat că SUA nu planifică amplasarea în Europa a rachetelor nucleare de putere mica. De asemenea, el a asigurat că răspunsul SUA la “încălcările din partea Rusiei” vor fi non-nucleare.

Fluxul de știri
0