Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova, în Top 10 cele mai bune destinații vinicole din lume în 2020

© Sputnik / Miroslav RotariPetru Chicu
Petru Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova se regăsește în topul celor mai interesante trasee turistice gastronomice și vinicole din lume pentru anul 2020, potrivit publicației Winerist.com.
Moldova, în Top 10 cele mai bune destinații vinicole din lume în 2020

Potrivit Winerist.com, țara noastră va atrage turiștii prin farmecul rural, vinul incredibil de gustos și bucatele tradiționale delicioase. Festivaluri, târguri, obiceiuri, vinuri de colecție, galerii subterane, gastronomia locală, ospitalitatea și folclorul nostru devin tot mai atractive pentru turiștii străini.

Ziua Națională a Vinului 2019 - Sputnik Moldova
Sărbătoarea Vinului: Un număr impresionant de turiști au venit în țara noastră – Foto

"Această națiune mică, dar perfect formată, cuprinsă între România și Ucraina, va capta atenția turiștilor prin farmecul rural, datorită istoriei, arhitecturii magnifice și peisajelor. Mai mult, Moldova este casa uneia dintre cele mai vechi și fascinante culturi viticole din Europa, are cel mai mare beci subteran din lume și peste 150 de producători de vin. Frumusețea naturală intactă a Moldovei, mâncarea și vinul local incredibil, alături de ospitalitatea inedită face ca orice vizitator să se simtă membru al acestei familii. Nu în zadar „Fii oaspetele nostru” a devenit sloganul turistic al țării", se menționează în sursă.

În cadrul emisiunii Sputnik Matinal, unul dintre cei mai cotați bucătari din Moldova, Petru Chicu, a remarcat faptul că domeniul vitivinicol și cel gastronomic au devenit un simbol și o carte de vizită ai țării noastre. Vinul moldovenesc ne duce faima în întreaga lume, iar bucatele tradiționale îi impresionează nespus pe turiștii care ne vizitează țara.

"Moldova este o destinație accesibilă și cu un grad înalt de ospitalitate. Într-adevăr, creșterea numărului semnificativ de turiști se datorează tradițiilor pe care trebuie să le valorificăm în continuare, vinului moldovenesc și bucatelor tradiționale gustoase și variate din fiecare zonă a țării", a subliniat bucătarul.

În clasamentul publicat de Winerist se regăsesc și alte țări precum: Italia, Australia, Franţa, Portugalia, Grecia, Elveţia ș.a.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0