Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Sănătății de la Chișinău - anunț important despre coronavirus

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul Sănătății
Ministerul Sănătății - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de la Chișinău a venit cu un îndemn către moldovenii aflați în regiunile afectate de coronavirus ale Italiei.

CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Ministerul Sănătății de la Chișinău le solicită cetățenilor noștri aflați în regiunile italiene în care au izbucnit focare de coronavirus să respecte cu strictețe indicațiile autorităților din peninsula Apeninică.

”În contextul creşterii numărului de cazuri confirmate de infecţii cu virusul COVID-19 (coronavirus de tip nou) în Republica Italiană, solicităm cetăţenilor Republicii Moldova aflați în Italia să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor italiene în sănătate, la acest subiect”, se menționează într-un comunicat de presă al instituției.

Ministerul precizează că moldovenii care se confruntă cu o situaţie dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon de urgenţă ale

  • Ambasadei Republicii Moldova la Roma: +39 3294421091
  • Consulatului General de la Milano +393206108989
  • Consulatului Genral de la Padova +393805905331
  • Centrului de Apel al MAEIE  0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).

Iar fiecare persoană revenită în țară este îndemnată să apeleze Linia Verde a Agenției Naționale de Sănătate Publică 080012300, în cazul în care prezintă următoarele simptome: febră, tuse, rinoree și dificultăți de respirație.

Menționăm că în Italia se află una dintre cele mai numeroase diaspore moldovenești din lume. Cetățenii stabiliți în această țară deseori se întorc acasă cu avionul. 

Девушка в маске в Токио  - Sputnik Moldova
În sfârșit a devenit clar: Cum a ajuns să se răspândească virusul ucigaș din China

Administrația Aeroportului Internațional Chișinău întreprinde toate măsurile necesare pentru a dezinfecta încăperile aerogării. Asta a declarat pentru Sputnik Moldova ofițerul de presă al aeroportului Rodica Rusu, fiind rugată să ofere un comentariu privind izbucnirea focarelor de coronavirus în Italia.

Ministerul Afacerilor Externe și Intergării Europene precizează că până în prezent nu au fost raportate cazuri de infectare cu coronavirus a cetățenilor moldoveni și nu au fost primite nici solicitări de asistenţă consulară din partea acestora.

Focare de coronavirus au izbucnit în cinci regiuni ale Italiei. Majoritatea cazurilor de îmbolnăvire se înregistrează în Lombardia, unde maladia a fost confirmată la 54 de persoane. 51 de oameni sunt internați, iar 18 se află la terapie intensivă, anunță RIA Novosti.

Человек в маске у супермаркета в итальянском городе Казальпустерленго - Sputnik Moldova
Societate
Mărturisiri șocante ale moldovenilor din Italia: Străzi pustii și supemarketuri golite

Primele cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat în comuna Codogno, situată în apropiere de metropola Milano, și orașul Padova din regiunea Veneto. 

Prim-ministrul Giuseppe Conte a declarat că vor fi stabilite puncte de control în mai multe localități afectate de virus și, dacă va fi nevoie, vor fi implicați în operațiune inclusiv militarii. 

”În zonele în care s-au declanșat focarele va fi interzis accesul și ieșirea. Acestea vor fi permise doar în cazuri excepționale. În aceste regiuni deja a fost sistată activitatea întreprinderilor. Sunt interzise manifestațiile publice și sunt închise școlile” - a declarat premierul Italiei. 

Trei persoane au decedat până acum în Italia din cauza coronavirusului, iar peste 150 sunt contaminate.

Fluxul de știri
0