Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă cu moldovenii din zonele afectate de coronavirus din Italia: Anunțul MAEIE

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова
Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a emis un comunicat de presă în care face precizări cu referire la moldovenii stabiliți în nordul Italiei, acolo unde s-a declanșat un focar de coronavirus.

CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Intergării Europene precizează că Ambasada Republicii Moldova la Roma, precum și consulatele de la Milano și Padova țin în permanență legătura cu autoritățile italiene, care gestionează situația de criză legată de răspândirea coronavirusului. Instituția a venit cu o recomandare pentru moldovenii stabiliți în această regiune a Italiei. 

”În contextul creşterii numărului de cazuri confirmate de infecţii cu virusul Covid-19 (coronavirus) în Republica Italiană, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă cetăţenilor Republicii Moldova aflați în Italia să respecte cu strictețe recomandările autorităţilor italiene la acest subiect” - se precizează în comunicatul de presă al MAEIE.

Instituția precizează că până în prezent nu au fost raportate cazuri de infectare cu coronavirus a cetățenilor moldoveni și nu au fost primite nici solicitări de asistenţă consulară din partea acestora

MAEIE reiterează că cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon de urgenţă ale

  • Ambasadei Republicii Moldova la Roma: +39 3294421091
  • Consulatului General de la Milano +393206108989
  • Consulatului Genral de la Padova +393805905331
  • Centrului de Apel al MAEIE  0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).

În Europa deja trei persoane au murit din cauza coronavirusul de tip nou, doi dintre care - în Italia. Anterior, din cauza coronavirusului a murit în Franța un turist chinez în vârstă de 80 de ani. 

Девушка в маске в Токио  - Sputnik Moldova
În sfârșit a devenit clar: Cum a ajuns să se răspândească virusul ucigaș din China

Vineri autoritățile italiene au declarat că în provincia Lombardia din nordul Italiei s-a înrtegistrat un focar de coronavirus. În doar o zi s-au îmbolnăvit 15 persoane, iar în ajun alte trei au fost infectate. În prezent, în Italia sunt peste 100 de persoane contaminate.

În aceste condiții, locuitorii a zece comune din această regiune au fost îndemnați să nu iasă din case, dacă nu există necesități stringente. Cei care au intrat în contact cu persoanele infectate vor fi plasați în carantină.

În orașele afectate de epidemie sunt interzise manifersațiile publice, inclusiv competițiile sportive, precum și activitățile comerciale, cu excepția vânzării mărfurilor de primă necesitate. 

Potrivit ultimelor date, în lume s-au îmbolnăvit de coronavirus aproape 79 de mii de persoane, iar 2462 de oameni au murit din această cauză. Numărul deceselor a crescut cu 100 de ieri până astăzi. 

Fluxul de știri
0