Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Iranului a comparat sancțiunile americane cu coronavirusul - detalii

© AP Photo / Ebrahim NorooziIranian President Hassan Rouhani
Iranian President Hassan Rouhani - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul iranian Hassan Rouhani consideră că sancțiunile americane sunt ca și coronavirusul și asta din cauza că acestea sunt menite să p

CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Președintele iranian Hassan Rouhani a comparat sancțiunile americane împotriva Teheranului cu coronavirusul.

”Sancțiunile americane sunt ca și coronavirusul, acestea au menirea să provoace mai multă frica, decât ceea ce vedem în realitate", a declarat duminică Rouhani, în cadrul întrevederii cu ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg.

În prezent, în Iran au fost înregistrate 43 de cazuri de infecție cu coronavirus, dintre care opt cazuri s-au soldat cu deces. Primul caz a fost înregistrat la data de 19 februarie - infecția a început în orașul Kum, care este un loc de pelerinaj pentru musulmanii șiiți.

Erdöl - Sputnik Moldova
Washingtonul în agonie: Sancțiunile pe care le-a impus îi aduc Rusiei mai mulți bani

Potrivit medicilor, majoritatea celor infectați sunt fie locuitoru ai orașului, fie au mers acolo.

În același timp, ministrul iranian al Sănătății, Said Namaki, vorbind despre modul în care virusul ar putea ajunge în țară, a declarat că unul dintre locuitorii Qum care au murit deja din cauza coronavirusului a călătorit în China în momentul izbucnirii epidemiei.
În Iran, în legătură cu răspândirea coronavirusului, au fost închise instituțiile de învățământ în mai multe provincii ale țării, evenimentele culturale au fost de asemenea anulate, iar unele evenimente sportive vor avea loc fără spectatori.

Fluxul de știri
0