Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Alarmant: Încă un caz de deces provocat de coronavirus înregistrat în Europa

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaУсиление санитарно-карантинного контроля в аэропортах
Усиление санитарно-карантинного контроля в аэропортах - Sputnik Moldova
Abonare
Coronavirusul a mai făcut o victimă în Europa. De această dată a murit un bărbat în vârstă de 78 de ani din Italia.

CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. În Europa s-a înregistrat cel de-al doilea caz de deces provocat de coronavirusul de tip nou.

Пассажир в защитной маске использует свой телефон - Sputnik Moldova
Societate
Ce se întâmplă cu moldovenii aflați în carantină pe „Diamond Princess”

Potrivit RIA Novosti, care citează publicația italiană Corriere della Sera, a murit un bărbat în vârstă de 78 de ani, care a fost internat într-un spital din orașul Padova, regiunea Veneto.

Împreună cu el a fost internată cu febră soția sa în vârstă de 67 de ani. Inițial, medicii nu erau siguri că cei doi sunt infectați cu coronavirus, dar analizele de laborator au confirmat acest lucru.

Anterior, din cauza coronavirusului a murit în Franța un turist chinez în vârstă de 80 de ani. 

Vineri autoritățile italiene au declarat că în provincia Lombardia din nordul țării s-a înrtegistrat un focar de coronavirus. În doar o zi s-au îmbolnăvit 15 persoane, iar în ajun alte trei au fost infectate.  

Confruntare dintre protestatari și poliție, în regiunea Poltava, unde au ajuns ucrainenii evacuați din China - Sputnik Moldova
Imagini apocaliptice: Cum au fost întâmpinați ucrainenii evacuați din China - Foto

În aceste condiții, locuitorii a zece comune din această regiune au fost îndemnați să nu iasă din case, dacă nu există necesități stringente. Cei care au intrat în contact cu persoanele infectate vor fi plasați în carantină.

În orașele afectate de epidemie sunt interzise manifersațiile publice, inclusiv competițiile sportive, precum și activitățile comerciale, cu excepția vânzării mărfurilor de primă necesitate. 

Până în prezent, în întreaga lume s-au îmbolnăvit de coronavirus aproape 78 de mii de oameni, iar 2362 de persoane au murit din această cauză. 

Fluxul de știri
0