Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirusul face ravagii în Italia: Localități izolate - două persoane au decedat

© AFP 2024 / Miguel MedinaФармацевт в защитной респираторной маске обслуживает клиента в Кодоньо, к юго-востоку от Милана, Италия
Фармацевт в защитной респираторной маске обслуживает клиента в Кодоньо, к юго-востоку от Милана, Италия - Sputnik Moldova
Abonare
Panica începe să pună stăpânire pe Italia, unde în doar câteva zile s-au îmbolnăvit de coronavirus peste 100 de persoane, iar doi oameni au murit din această cauză. Numeroși locuitori sunt izolați în localități în care a fost instituită carantină.

CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Focare de coronavirus au izbucnit în cinci regiuni ale Italiei. Majoritatea cazurilor de îmbolnăvire se înregistrează în Lombardia, unde maladia a fost confirmată la 54 de persoane. 51 de oameni sunt internați, iar 18 se află la terapie intensivă, anunță RIA Novosti.

Primele cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat în comuna Codogno, situată în apropiere de metropola Milano, și orașul Padova din regiunea Veneto. 

O moldoveancă stabilită în Milano a declarat pentru Sputnik Moldova că în farmaciile din oraș s-au epuizat stocurile de măști de protecție. Panica a început ieri, când s-a aflat despre primul deces din cauza coronavirusului. 

Potrivit datelor oficiale, primul caz de contaminare a fost confirmat la un bărbat de 38 de ani, care s-ar fi îmbolnăvit după ce a intrat în contact cu un prieten de-al său care s-a întors din China. 

Autoritățile italiene sunt în alertă

Consiliul de Miniștri al Italiei a convocat o ședință de urgență și a aprobat un decret care prevede măsuri pentru combaterea focarului de coronavirus în nordul țării.

Министерство иностранных дел и европейской интерграции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Societate
Ce se întâmplă cu moldovenii din zonele afectate de coronavirus din Italia: Anunțul MAEIE

Prim-ministrul Giuseppe Conte a declarat că vor fi stabilite puncte de control în mai multe localități afectate de virus și, dacă va fi nevoie, vor fi implicați în operațiune inclusiv militarii. 

”În zonele în care s-au declanșat focarele va fi interzis accesul și ieșirea. Acestea vor fi permise doar în cazuri excepționale. În aceste regiuni deja a fost sistată activitatea întreprinderilor. Sunt interzise manifestațiile publice și sunt închise școlile” - a declarat premierul Italiei. 

Ieri s-a înregistrat primul deces din cauza coronavirusului. A decedat un bărbat în vârstă de 78 de ani din orașul Padova, iar câteva ore mai târziu s-a aflat despre moartea unei femei din Lombardia.

Din cauza răspândirii coronavirusului, trei meciuri care urmau să se desfășoare în cadrul campionatului Italiei de fotbal au fost anulate. 

Fluxul de știri
0