Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cele mai frecvente greșeli comise de părinți în primele luni de viață ale bebelușului

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Pletosu
Igor Pletosu - Sputnik Moldova
Abonare
Fiecare părinte își dorește ce e mai bun pentru copilul său, de aceea este important să nu ia decizii greșite care ar putea afecta negativ creșterea și dezvoltarea bebelușului.
Cele mai frecvente greșeli comise de părinți în primele luni de viață ale bebelușului

Invitat în studioul Sputnik Moldova, medicul pediatru Igor Pletosu a enumerat cele mai frecvente greșeli pe care le comit părinții în cazul îngrijirii bebelușilor.

Potrivit lui, primul lucru pe care trebuie să-l cunoască părinții nou-născutului este alimentația copilului.

"Se recomandă alăptarea exclusivă la sân până la vârsta de șase luni, urmând ca apoi, până la doi ani, să fie continuată în paralel cu diversificarea", a menționat Igor Pletosu.

Multe mămici obișnuiesc să-i facă baie copilului de două sau chiar de câteva ori pe zi. În acest context, specialistul a avertizat că igiena în exces poate fi dăunătoare pentru pielea micuțului.

"Glandele sebacee nu sunt atât de dezvoltate la copii. Dermatologii le recomandă părinților să-i facă baie copilului o singură dată pe zi", a subliniat medicul pediatru.

Totodată, părinții trebuie să atragă atenția la vestimentația copilului. Unii dintre ei îi îmbracă cu prea multe hăinuțe, ceea ce-i provoacă un mare disconfort bebelușului.

Dorin Istrati - Sputnik Moldova
Cum să-ți pregătești copilul pentru prima vizită la stomatolog

"Copilul pierde căldura dacă este prea subțire îmbrăcat sau transpiră, dacă are prea multe hăinuțe. Pentru sezonul rece este suficient un body pentru copii, un rând de haine, scurtă și căciuliță. Când este cald afară este suficient un body și un strat de hăinuțe subțiri. Atenție maximă la calitate", a remarcat specialistul.

De asemenea, Igor Pletosu a menționat că scutecul copilului trebuie schimbat regulat, cel puțin o dată în patru ore. Un rol important în menținerea sănătății bebelușului o au plimbările în aer liber, cel puțin patru ore pe zi.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0