Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă cu moldovenii aflați în carantină pe „Diamond Princess”

© REUTERS / YARA NARDIПассажир в защитной маске использует свой телефон
Пассажир в защитной маске использует свой телефон - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene vine cu noi infirmații despre starea moldovenilor aflați la bordul vasului „Diamond Princess”.

CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Cei trei moldoveni blocați în apele nipone pe vasul „Diamond Princess” rămân în continuare în carantină, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Laborator - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova a primit teste pentru detectarea coronavirusului - cine le va efectua

Potrivit informațiilor, cei trei moldoveni, membri ai echipajului, au fost supuși unor teste aleatorii repetate, iar rezultatele probelor biologice prelevate urmează să fie anunțate în decursul a 2-3 zile.

MAEIE precizează că starea cetățenilor moldoveni este bună și aceștia nu prezintă semne de boală.

Deocamdată nu se cunoaște însă când vor putea părăsi vasul, întrucât „autoritățile din Japonia și companiile prestatoare de servicii de pe vasul de croazieră nu au luat o decizie finală privind debarcarea tuturor membrilor echipajului”, comunică serviciul de presă al ministerului de Externe.

Decizia de evacuare de pe vas sau prelungire a termenului de carantină va fi luată după obținerea rezultatelor analizelor și a consultărilor individuale.

Misiunea Republicii Moldova de la Tokyo este în contact permanent cu cei trei cetățeni moldoveni.

Fluxul de știri
0