Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova a primit teste pentru detectarea coronavirusului - cine le va efectua

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaLaborator
Laborator - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Sănătate Publică a recepționat din Germania, prin intermediul Organizației Mondiale a Sănătății, un set de teste pentru detectarea coronavirusului de tip nou.

CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Setul de teste primit din Germania pentru determinarea coronavirusului (SARS-CoV-2) este stocat în condiții speciale în laboratorul virusologic din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Китаянка в защитной маске - Sputnik Moldova
Rusia
Ce s-a întâmplat cu o studentă din China diagnosticată în Rusia cu coronavirus

Acestea vor fi folosite în cazul persoanelor care vor prezenta simptome ale maladiei și vor întruni definiția de caz de infecție stabilită de Organiazația Mondială a Sănătății. 

Laboratorul ANSP în care se păstrează setul de teste este acreditat pentru efectuarea investigațiilor molecularo-genetice și este dotat cu echipament performant pentru efectuarea investigațiilor.

Responsabil pentru colectarea, transportarea urgentă și în siguranță a materialului biologic pentru investigații de laborator a coronavirusului de tip nou la Agenția Națională pentru Sănătate Publică este Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorba”, care va efectua aceste proceduri conform Ghidului Național de reglementări pentru transportarea substanțelor infecțioase.

Fluxul de știri
0