Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon: „Ajunge să divizăm oamenii în albi și negri, roșii și albaștri” - Video

© Sputnik / OsmatescoИгорь Додон Igor Dodon
Игорь Додон Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon îi îndeamnă pe politicieni să nu divizeze societatea cu discuțiile lor de ordin geopolitic și subliniază că avantajul Republicii Moldova este să aibă o politică externă echilibrată.

CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Președintele Igor Dodon subliniază că Republica Moldova trebuie să dezvolte relații de bună prietenie cu toată lumea. Mai mult, șeful statului propune adoptarea unei declarații în acest sens.

”Haideți să aprobăm o declarație că noi suntem prieteni cu toți - și cu Uniunea Europeană să păstrăm Acordul de Asociere, și să rămânem membri ai CSI, și observatori UEE. (...) Ce avem noi de pierdut?”, a spus Igor Dodon în intervenția sa video săptămânală „Președintele răspunde”.

Șeful statului constată că „zilele acestea iar au început discuțiile geopolitice, cine e european, cine e rus, român sau american”. În opinia sa, „încercarea aceasta a deputaților, de a readuce în discuții vectorul geopolitic” este una greșită și care „va  diviza în continuare societatea noastră”.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Problema transnistreană poate fi soluționată - Detalii

„Oameni buni, dragi politicieni, poate ajunge? Ajunge să divizăm oamenii în albi și negri, roșii și albaștri. Noi toți suntem cetățeni ai Republicii Moldova”, subliniază Igor Dodon.

Președintele propune „să luăm ce-i bun de la europeni, să luăm ce-i bun de la ruși și să aducem acasă”.

„Putem să ne înțelegem cu europenii să ne dea bani pentru drumuri, să mergem fără viză în Europa? Păi, hai cu ei să fim prieteni. Putem de la ruși să luăm gaz mai ieftin și să vindem acolo merele noastre? Iată, anul trecut am avut un record: 200 de milioane de euro au intrat în țară de la vânzarea merelor, strugurilor în Federația Rusă. Haideți să fim prieteni cu toții”, a îndemnat Igor Dodon.

Președintele a oferit acest răspuns la întrebarea unui cetățean referitoare la păstrarea vectorului european de către Republica Moldova.

Fluxul de știri
0