Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Justiției a sesizat Procuratura Generală în cazul „Gemenii”

© Sputnik / Evgheni PanasencoМинистерство юстиции Республики Молдова
Министерство юстиции Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Generală a fost sesizată în cazul încălcărilor constatate de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, pentru care statul trebuie să achite milioane.

CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Ministerul Justiției a depus o sesizare la Procuratura Generală în privința încălcărilor constatate de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului în cazul „Gemenii”.

Города мира. Страсбург - Sputnik Moldova
Societate
Bugetul de Stat pentru 2020, rectificat: Sistemul judecătoresc rămâne fără 70 de milioane

Asta după ce miercuri ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a primit indicații de la premier să pregătească în regim de urgență o adresare la Procuratură pentru inițierea urmăririi penale pe numele persoanelor care au prejudiciat bugetul de stat ca urmare a pierderii cauzelor la CEDO.

Potrivit informației publicate de agentul guvernamental, Oleg Rotari, CEDO a pronunțat hotărârea în cauza Ojog și alții v. Republica Moldova, încă la 13 decembrie 2011.

„Într-un mod inexplicabil, agentul guvernamental nu a depus la acea vreme cerere de revizuire împotriva actelor judecătorești ce au încălcat drepturile fundamentale ale reclamanților”.

Amintim că Republica Moldova a fost obligată să plătească, până la data de 18 mai curent, 1,5 milioane de euro despăgubiri în cazul „Gemenii”. Tot până la acea dată, Guvernul trebuie să returneze clădirile către reclamanți. În caz contrar, statul va mai achita 2,1 milioane de euro.

Fluxul de știri
0