Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scandal la Parlament: Premierul Chicu nu a fost lăsat să prezinte raportul de la tribună

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații fracțiunilor PAS și PPDA au blocat tribuna Parlamentului, în semn de protest față de refuzul Legislativului de a examina moțiunea simplă împotriva ministrului de Externe. S-a întâmplat chiar atunci când premierul trebuia să prezinte raportul de activitate.

CHIȘINĂU, 21 dec - Sputnik. Așa cum au atenționat în cadrul ședinței de ieri a Parlamentului, deputații Blocului ACUM au blocat astăzi tribuna Legislativului. Ei și-au exprimat astfel nemulțumirea că ministrul de Externe nu va fi audiat în plen.

Заседание Парламента  - Sputnik Moldova
Politică
Deputații care au părăsit PDM au constituit un nou grup parlamentar - cum se numește

În aceste condiții, prim-ministrul Ion Chicu, care a venit în Parlament ca să prezinte raportul de 100 de zile de activitate a Guvernului, nu a putut ajunge la tribună.

Deputații Blocului ACUM au început să scandeze ”rușine” și ”jos Ciocoi!” de lângă tribună. În aceste condiții, președintele Parlamentului a anunțat o pauză de 30 de minute. Ulterior, Zinaida Greceanîi a convocat ședința Biroului Permanent al Legislativului.

Moțiunea simplă asupra ministrului de Externe a fost depusă în contextul unor declarații ale lui Aureliu Ciocoi cu privire la rolul armatei ruse în războiul de pe Nistru. Oficialul a menționat că Rusia a oprit de fapt conflictul armat. Ulterior, ministrul de Externe a explicat că s-a referit, de fapt, la misiunea de pacificatori, care a fost semnată în 1992 de către Moldova și Rusia.

În aceste condiții, Biroul Permanent al Parlamentului au decis că moțiunea simplă nu mai are niciun temei juridic.  

Fluxul de știri
0