Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șeful Comisiei de la Veneția la Chișinău: Ce a discutat Chicu cu Buquicchio

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaÎntrevederea premierului Chicu cu Gianni Buquicchio, președintele Comisiei de la Veneția
Întrevederea premierului Chicu cu Gianni Buquicchio, președintele Comisiei de la Veneția - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, se află într-o vizită în țara noastră - iată ce a discutat oficialul european cu premierul Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Procesul de reformare a justiției și acțiunile care vor fi întreprinse în perioada următoare au fost subiectele discutate de premierul Ion Chicu cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

Premierul și-a exprimat încrederea că, beneficiind de asistența Comisiei de la Veneția, autoritățile din Moldova vor reuși să sporească calitatea actului justiției și încrederea în el.

Conferința internațională organizată la Chișinău cu ocazia aniversării a 25-a de la fondarea Curții Constituționale a Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Ce declarație a făcut Igor Dodon în prezența lui Gianni Buquicchio - detalii

Gianni Buquicchio a apreciat pozitiv dialogul constructiv al Comisiei de la Veneția cu Executivul din Republica Moldova și a dat asigurări premierului de sprijin în procesul de racordare a legislației naționale la standardele europene, precum și în asigurarea independenței și integrității justiției.

Ion Chicu i-a mulțumit oficialului pentru asistența activă și expertiza înaltă oferită Guvernului Republicii Moldova, precizând că reformarea sectorului justiției este în lista priorităților Cabinetului de Miniștri.

Fluxul de știri
0