Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Afacere unică în Moldova: Povestea uimitoare a unui bărbat care a învins cancerul

CC0 / Pixabay / Pezibear / Печенье
Печенье - Sputnik Moldova
Abonare
Laptele acestor animale este apreciat pentru calitățile sale curative. Un litru de lapte este vândut de fermierul Ion Lozonschi cu 400 de lei.

CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. A vrut să-și refacă sănătatea, dar până la urmă și-a lansat propria afacere. Atunci când a fost diagnosticat cu cancer, bărbatul din raionul Fălești, Ion Lozonschi nici nu bănuia că în curând își va crea o fermă de măgari. Aceste animale încăpăținate dau cel mai valoros lapte din lume, care conține o cantitate mare de grăsimi sănătoase. Medicul i-a prescris acest lapte lui Ion.

© SputnikSingura fermă de măgari din Moldova se află la Fălești
Afacere unică în Moldova: Povestea uimitoare a unui bărbat care a învins cancerul - Sputnik Moldova
Singura fermă de măgari din Moldova se află la Fălești

Cum a început totul

La început, eroul nostru a plecat în munții Carpați, în România, în căutarea laptelui de măgar. La munte, a găsit o fermă unde era comercializat acest produs rar, dar Ion nu a avea nici timp și nici posibilitate să meargă cu regularitate până acolo. Atunci omul a decis să-și cumpere niște măgari la întoarcerea în Moldova. El a cumpărat două măgărițe pentru ca să aibă suficient lapte pentru consum personal. Apoi a plasat un anunț pe o pagină de publicitate. S-a dovedit că în Moldova există persoane care doresc să achiziționeze un astfel de produs terapeutic. În timp ce Ion a început să-și pună pe picioare mica afacere, a reușit să învingă și cancerul.

"Totul a început acum cinc ani. Beam cu regularitate lapte de măgar, iar acum sunt sănătos. Îmi permit să beau chiar și un pahar două de vin", a spus în glumă Lozonschi.

În prezent, deja cumpărători din localitățile românești din apropierea graniței vin la el. Fermierul vinde un litru de lapte de măgar cu 400 de lei. Îl împachetează în sticle mici de 200 de grame, astfel încât să nu fie prea scump. El spune că ar putea reduce prețul, dar laptele de măgar încă nu se bucură de popularitate în rândul moldovenilor.

Temperament abrupt

În gospodăria lui Ion sunt 15 măgărițe. El le dezmiardă în glumă cu „madame”. Fiecare dintre aceste „doamne” dă de la cinci sute de grame până la un la un litru și jumătate de lapte pe zi. Aceasta este de câteva ori mai puțin decât o vacă obișnuită. Pentru a obține lapte, trebuie te adaptezi la temperamentul lor. Măgarii sunt cunoscuți pentru încăpățânarea lor, dar acest lucru nu pare să-l deranjeze pe fermier.

""Există un mascul pe care îl poreclesc Mircea. Are un caracter flexibil, m-a mușcat doar de două ori. Există femele - Frunza și Gabriela. Acestea sunt, în principiu, ascultătoare. Măgarii au un temperament abrupt, trebuie să fii atent să nu te muște", a precizat bărbatul.

Fermierul se descurcă de unul singur cu toate apucăturile specifice măgarilor. Le îngrijește, le hrănește, curăță ocolul, are grijă de sănătatea acestora. Mini-ferma este construită astfel încât laptele sănătos să poată fi obținut pe tot parcursul anul, indiferent de anotimp.

Panaceu pentru toate bolile

Vlad Sainciuc - Sputnik Moldova
Remedii împotriva răcelii: Sfaturi de la medicul care nu a răcit mai bine de 40 de ani
După compoziție, laptele de măgar este asemănător cu cel uman. Iată de ce acesta este recomandat copiilor. Acest produs conține un număr mare de proteine, lipide, acid lactic. De asemenea, este bogat în vitaminele A, C, E și D. Laptele de măgar este recomandat persoanelor care suferă de osteoporoză. De asemenea, poate ajuta în tratamentul bolilor plămânilor, ale tractului respirator superior, inclusiv afecțiuni cronice. De asemenea, esteticienii au apreciat proprietățile produsului - laptele îmbunătățește starea pielii.

Fluxul de știri
0