Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prețul succesului: Poveștile spuse fiicei au fost materiile învățate la universitate

© Sputnik / Rodion ProcaLorena Mednicov
Lorena Mednicov - Sputnik Moldova
Abonare
Lorena Mednicov este doctor în medicină, mama a doi copii frumoși la suflet și chip și o femeie exemplu pentru multe din reprezentantele sexului frumos.
Prețul succesului: Poveștile spuse fiicei au fost materiile învățate la universitate

Deși muncește zilnic de cu zori și până seara pentru a salva viețile pacienților bolnavi de cancer, Lorena Mednicov nu uită niciodată că este femeie, motiv pentru care emană în permanență eleganță și rafinament, iar de acest lucru ne-am convins și noi, echipa Sputnik Moldova.

„Da, am venit la dumneavoastră după o operație, chiar îmi făceam griji să nu întârzii. Probabil reușita intervenției chirurgicale mă face să radiez și să arăt așa cum arăt. Desigur, sunt și intervenții după care ies plângând, dar aceasta ne este meseria, iar noi, medicii, nu suntem atotputernici”, a declarat chirurgul oncolog în cadrul Secţiei Gastrologie a Institutului Oncologic, Lorena Mednicov. în studioul Sputnik Moldova.

Astăzi, Lorena Mednicov este o femeie realizată. Are o carieră de succes și este o mama împlinită.

„Să știți că anume acum eu savurez rezultatul muncii de ani de zile. Astăzi, pentru mine este sărbătoare în suflet atunci când vorbesc cu copiii mei care se află peste hotare, astăzi am timp liber pentru hobby-urile mele, pentru teatru și opera, pentru muzica clasică pe care o iubesc, pentru sport, pentru pasiunea de a crea articole vestimentare, pentru mine și fiica mea”, spune Lorena Mednicov.

Doamna medic spune că viața nu i-a fost atât de roz chiar de la început, iar pentru a ajunge la acest statut și nivel, investițiile au fost mari. Cert este că nu regretă alegerea făcută, iar dacă ar fi să o ia de la capăt, ar parcurge același drum.

„Eu acum mă bucur de copiii mei, care sunt mari deja, fiindcă atunci când ei erau mici, eu nu aveam timp de asta. Eram foarte ocupată în acea perioadă, făceam studiile, mă interesa cariera și încercam să fac față și rolului de mama. Cumva eram chiar încordată pentru a face față situației, pentru a nu face scăpări în educația copiilor”, ne-a mărturisit Lorena Mednicov.

Cert este că soluții pentru ieșirea din situație s-au găsit, iar copiii au fost crescuți și educați cum se cuvine.

„Când fiica mea era mica, toate poveștile ei erau de fapt tema mea pentru acasă de la ore. O puneam pe picioare și în timp ce o legănam, cântam în voce ceea ce învățam pentru materiile de la medicină. Avem mereu frica să nu povestesc sub aceeași tonalitate și profesorului, așa cum învățam acasă…(râde)”, conchide doctorul în medicină, Lorena Mednicov.

Doamna medic spune că a avut mare noroc de mama sa, care i-a fost de mare ajutor ori de câte ori a avut nevoie.  

„Eu am avut foarte multă susținere din partea mamei, atât în ceea ce privește cariera, cât și în rolul de mama. Mama mea m-a ajutat foarte mult cu copiii. Și când spun asta nu mă refer doar la faptul că mama îi hrănea și-i îmbrăca pe copii, dar m-a ajutat și la capitolul educație. Mama mea nu a fost o bunică care doar să-i dădăcească pe copii, așa cum fac de obicei bunicile”, spune Lorena Mednicov.

Deși în acea perioadă pășea nesigură prin viață, astăzi s-a convins, deciziile luate, au fost corecte.

„Eu acum înțeleg că tot ce am făcut, a fost corect. Astăzi, copiii mei se mândresc cu mama lor pentru faptul că este un profesionist la serviciu și femeie și mamă acasă, că este respectată și iubită”, spune Lorena Mednicov.

Și asta nu e tot, astăzi, când Lorena Mednicov merge la București, în vizită la fiica ei care-și face studiile acolo, este considerată soră și nicidecum mamă.

„Mie îmi place când mi se spune că eu cu fiica mea suntem surori. Mă simt mândră. Acesta este un balsam aparte”, conchide doamna medic.

În ceea ce privește succesul carierei, Lorena Mednicov spune că secretul este același: multă muncă, răbdare și implicare.

„Eu am făcut carieră într-un colectiv de bărbați. Să știți că nu mi-a fost cel mai ușor. Într-un colectiv de bărbați, pentru a fi pe picior de egalitate cu ei, femeile trebuie să muncească dublu. Este foarte complicat să crești și să te menții printre bărbați, să lupți alături de ei zi de zi, fiindcă să dai din coate cum fac ei, tu nu poți așa”, subliniază doctoral în medicină Lorena Mednicov.

Atunci când obosea și era copleșită de gânduri legate de renunțare, o motivau cei de acasă, copiii și soțul.

„Să știți că uneori, când aveam gândul să renunț, mă încurajau anume cei patru sau șase ochi de acasă, fiindcă te gândești că trebuie să te poziționezi și în fața copiilor, în fața soțului. Nu poți să cedezi atât de ușor”, adaugă doamna medic.

Și această atitudine combativă a fost preluată și de cei doi copii.

„Anume acum eu savurez rezultatul muncii depuse pe parcursul anilor. Copiii mei sunt muncitori, combativi și iubitori de frumos, sunt firi artistice și pline de viață”, conchide Lorena Mednicov.

De unde a moștenit Lorena Mednicov pasiunea pentru stofe și frumos, aflați în interviul audio atașat mai sus.

Fluxul de știri
0