Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un vicepreședinte al Parlamentului amenință cu blocarea tribunei centrale a forului

© Sputnik / Miroslav RotariПервое заседание парламента 2019
Первое заседание парламента 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Dacă șeful diplomației, Aureliu Ciocoi, nu va fi audiat vineri în Parlament, deputații PAS și ACUM vor bloca tribuna centrală din sala de ședințe plenare a forului legislativ. Avertismentul a fost făcut de Mihail Popșoi.

CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi (PAS/ACUM) a anunțat că colegii săi vor bloca tribuna centrală din sala de plen, dacă pe agenda ședinței plenare de vineri, 21 februarie, nu va figura audierea ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi.

Aureliu Ciocoi Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene - Sputnik Moldova
Cel mai sincer ministru de Externe: Aureliu Ciocoi ne spune când vom adera la UE

Mihail Popșoi a prevenit-o despre acest lucru pe președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi (PSRM), către finalul ședinței plenare de joi. Zinaida Greceanîi a ascultat anunțul deputatului Popșoi, dar nu i-a răspuns nimic.  

Moțiunea simplă împotriva ministrului Aureliu Ciocoi a fost depusă săptămâna trecută de parlamentarii PAS și PPDA, acestuia reproșându-i-se niște declarații referitoare la rolul armatei ruse în războiul de pe Nistru. Ministrul s-a exprimat că Rusia a contribuit la încetarea conflictului armat. Ministrul Ciocoi a explicat ulterior că s-a referit la rolul Rusiei în misiunea de menținere a păcii de pe Nistru.

Biroul Permanent al Parlamentului a constatat că moțiunea simplă împotriva lui Aureliu Ciocoi nu are niciun temei juridic, pentru că nu ține de politica ministerului, dar de aprecieri făcute de ministru personal. Ca urmare, moțiunea nu a fost admisă în procedură legislativă.

Fluxul de știri
0