Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iubitorii de romanțe, așteptați la festivalul-concurs "Crizantema de Argint"

© Sputnik / Rodion ProcaSilvia Goncear
Silvia Goncear - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 20-22 februarie, la Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici" din Capitală, se va desfășura cea de-a XXIV-a ediție a festivalului-concurs de creație și interpretare a romanței "Crizantema de Argint".
Iubitorii de romanțe, așteptați la festivalul-concurs "Crizantema de Argint"

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul artistic al Orchestrei "Folclor", Silvia Goncear, a dezvăluit care va fi programul activităților cultural-artistice în cadrul festivalului "Crizantema de Argint" și ce surprize pregătesc organizatorii în acest an.

"Pregătim un program cu adevărat special pentru a readuce romanța și pentru a cultiva dragostea în rândul tinerilor generații", a subliniat Silvia Goncear.

Festivalul se va desfășura pe parcursul a trei zile și va avea un program muzical variat. Prima zi a festivalului, 20 februarie, va fi dedicată creației compozitorului Constantin Rusnac, cu genericul „Romanța, răscolitor fior…". La eveniment vor participa artiști precum Margareta Ivanuș, Cristina Scarlat, Cristina Pintilie, Silvia Goncear, Natalia Tanasiiciuc, Silvia Zagoreanu, Anișoara Bragari - Moroșanu, Andrei Ștefăneț, Vasile Moroșanu, Aurel Chirtoacă, Vasile Iovu, Ilie Rusnac.

Mariuca Stan Muraru - Sputnik Moldova
Artiști din 20 de țări au participat la un prestigios festival în Moldova

În aceeași zi, la ora 20:00, va avea loc concursul la secțiunea "Creație" - "Romanțe în prima audiție". În cea de-a doua zi a festivalului, pe 21 februarie, se va desfășura concursul "Refrene celebre de neuitat", la secțiunea "Interpretare".

Pe 22 februarie, la ora 17:00, invitații Stela Botez, Galina Ursu, Jana Gherbovei, Alina Ureche, Silvia Goncear, Margareta Ivanuș, Mihai Munteanu și Dina Văluță-Cioineac, acompaniați de Orchestra de Muzică Populară "Folclor", vor susține un concert la Gala Laureaților și Gala Recitalurilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0