Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Ceban, reacție dură la cererea de majorare a tarifelor pentru călătoria cu microbuzul

© Sputnik / Miroslav RotariMicrobuz
Microbuz - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a venit cu o reacție la cererea transportatorilor de majorare a tarifelor pentru călătoria cu microbuzul în Chișinău.

CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, reacționează dur în cazul declarațiilor făcute astăzi de șoferii de microbuz care cer majorarea până la șase lei a tarifului pentru călătorie. Edilul Capitalei a precizat că va analiza această solicitare după ce acest tip de transport va trece la activitatea ”în cadrul legal”, vor exista condiții bune de călătorie și vor fi respectate toate condițiile contractuale. 

Microbuz - Sputnik Moldova
Societate
Șoferii de microbuze amenință cu proteste: Doresc majorarea tarifelor - iată cu cât

”Solicităm trecerea acestui tip de transport în cadrul legal, contracte noi de prestarea a serviciilor cu municipalitatea, stabilirea costului vehicul-kilometru, crearea condițiilor bune în transportul public, respectarea condițiilor contractuale, graficul, acceptarea taxării electronice și a biletului unic electronic. Atâta timp cât aceste lucruri nu se întâmplă, Primăria nu poate accepta majorări de prețuri”, a scris primarul Capitalei pe Facebook.  

Primarul Capitalei a mai precizat că va veni cu aceleași argumente în cazul în care șoferii microbuzelor vor ieși la protest. 

”În cazul în care vor ieși la proteste, noi vom ieși cu aceleași argumente. Plus, conform bugetului municipal pentru anul 2020, care a fost aprobat în decembrie 2019, nu au fost prevăzute surse financiare pentru subvenționarea transportatorilor privați”, a mai precizat Ceban. 

Amintim că șoferii de microbuze din Chișinău cer tarife mai mari pentru călătorie. Aceștia consideră că trei lei este un tarif foarte mic, întrucât cheltuielile pentru întreținerea mijlocului de transport sunt foarte mari, astfel că bani pentru trai aproape că nu le ajung. În cadrul unei conferințe de presă, șoferii au declarat că și-ar dori ca autoritățile să analizeze posibilitatea majorării tarifului la călătorie, până la șase lei. În cazul în care autoritățile municipale nu vor lua nicio măsură, activitatea microbuzelor de linie din Chișinău va fi sistată în semn de protest.  

Fluxul de știri
0