Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Alături de Filip au ieșit doar zece deputați – există și grupul trei în PD? Ce spune…

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Volnițchi
Igor Volnițchi - Sputnik Moldova
Abonare
Cei șase deputați deja foști democrați, care au părăsit ieri fracțiunea parlamentară PDM, au anunțat astăzi că au format Grupul parlamentar „Pro-Moldova”.
Alături de Filip au ieșit doar zece deputați – există și grupul trei în PD? Ce spune…

După ce ieri șase deputați au anunțat că părăsesc fracțiunea parlamentară PDM, președintele democraților, Pavel Filip, a ieșit într-o conferință de presă în care a spus că decizia celor șase deputați de a părăsi fracțiunea, dar și a pleca din partid, este una regretabilă, dar previzibilă, iar motivele adevărate sunt altele decât cele anunțate public.

Alături de liderul PD Pavel Filip erau doar 10 deputați. Ceea ce i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă sunt adevărate zvonurile despre faptul că în Partidul Democrat ar mai fi un grup care ar avea alte viziuni. Mai ales că și Andrian Candu spunea că ar mai fi doritori să părăsească formațiunea. Iată de ce i-am solicitat o opinie în acest sens jurnalistului și analistului politic Igor Volnițchi.

”Domnul Candu nu excludea posibilitatea plecării din PD a altor deputați, rămâne să vedem dacă este așa. Faptul că la briefing nu au fost toți deputații poate fi interpretat diferit, însă nu înseamnă neapărat că au o viziune diferite față de cea a lui Pavel Filip. Dacă era așa, atunci plecau odată cu Adrian Candu”, a declarat Igor Volnițchi.

Amintim că șase deputați PDM au anunțat că pleacă din fracțiunea democraților, dar și din partid. Este vorba despre Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repesciuc. Aceștia au constituit astăzi grupul parlamentar ”Pro-Moldova”.

Fluxul de știri
0