Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Goncearenko renunță la acțiunile ”Avia Invest”: Declarația businessmanului rus

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaUn avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă
Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Declarația businessmanului rus Andrei Goncearenko privind renunțarea la acțiunile ”Avia Invest” a fost publicată pe pagina de Facebook a companiei ”Aeroportul Internațional Chișinău”.

CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Omul de afaceri din Federația Rusă Andrei Goncearenko a declarat că renunță la pachetul de acțiuni al companiei Avia Invest. Declarația a fost publicată pe pagina oficială a Aeroportul Internațional Chișinău.

Goncearenko a spus că, în decembrie 2019, i s-a propus să devină acționar al acestei companii, căreia i-a fost concesionat dreptul de a gestiona Aeroportul Chișinău, pentru a asigura buna funcționare a acestei companii importante pentru Moldova.

”Cu toate acestea, în lumina planurilor autorităților de a crea o companie la nivel național „Aeroporturile Moldovei”, aceste intenții și-au pierdut relevanța”, este precizat în mesajul companiei.

În mesajul său, Goncearenko a subliniat că până la finalizarea vânzării acțiunilor, toate obligațiile existente către autoritățile și oamenii din Republica Moldova vor fi îndeplinite.

În afară de aceasta, omul de afaceri a anunțat că este gata să investească și în alte proiecte în Moldova.

Ce se întâmplă pe marginea concesionării Aeroportului Chișinău

Aeroportul Internațional Chișinău a fost dat în concesiunea companiei Avia Invest începând 1 noiembrie 2013, în conformitate cu Hotărârea Guvernului Moldovei. Însă în vara anului 2019 deputații moldoveni au deci să verifice legalitatea acestei tranzacții.

Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Oficial: Avia-Invest are un nou beneficiar - Iată cine este

Atunci, deputații au făcut un demers la adresa Procuraturii Generale și CNA, prin care au cerut cercetarea acțiunilor întreprinse de persoanele care au participat la luarea deciziilor privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Mai mult, la începutul lunii septembrie Cabinetul de Miniștri a decis anularea a patru hotărâri ale Guvernului, din 2012 și 2013, cu privire la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Însă aceste hotărâri nu au influențat în niciun fel asupra contractului, anularea căruia puterea încearcă să o obțină în instanță, unde au și fost expediate actele corespunzătoare.

Ulterior, în Parlamentul Moldovei a fost prezentat Raportul Comisiei Speciale privind modul în care s-a desfășurat procedura de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. În Raport este menționată necesitatea anulării contractului. Raportul a fost aprobat cu majoritatea voturilor celor prezenți în Parlament.

Fluxul de știri
0