Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste 380 de milioane de lei transferați de CNAS: Cine sunt beneficiarii

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Zeci de mii de beneficiari de prestații sociale își pot ridica banii de la instituția la care au deschis contul sau de la oficiul poștal.

CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Casa Națională de Asigurări Sociale a efectuat transferurile pentru toate prestațiile sociale, în mărime de circa 382,7 milioane de lei. Este vorba inclusiv de banii destinaţi achitării indemnizațiilor pentru familiile cu copii.

Младенец - Sputnik Moldova
Societate
Ce se întâmplă cu indemnizațiile pentru îngrijirea copilului: Opțiuni pentru părinți

Astfel, pentru indemnizaţia de maternitate s-au transferat 52,8  mln lei pentru 1972 beneficiari, iar pentru cea paternală - 1,8 mln lei pentru 368 beneficiari. Pentru indemnizaţia unică la naşterea copilului s-au transferat 24,6 mln lei pentru 3072 beneficiari. Pentru indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani s-au transferat 89,2 mln lei pentru circa 47248 beneficiari. Pentru indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la 3 ani a copiilor gemeni sau mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină s-au transferat 1 mln lei pentru 1507 beneficiari. Pentru indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani s-au transferat 26,3 mln lei pentru 37 485 beneficiari.

CNAS precizează totodată că au fost efectuate transferurile și pentru celelalte 14 prestaţii sociale - compensaţii, alocaţii, ajutorul social, ajutorul pentru şomaj, ajutorul pentru perioada rece a anului.

”Pentru a primi banii prin intermediul băncii, beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia la care a fost deschis contul salarial sau social. În cazul în care beneficiarul nu este deţinător de card, banii pot fi primiți în orice oficiu poştal, indiferent de locul înregistrării la domiciliu”, informează instituția printr-un comunicat.

De menționat că la sfârșitul fiecării luni sumele nesolicitate sunt restituite pe contul corespunzător al CNAS şi incluse în plată în luna imediat următoare a lunii de gestiune. Astfel, beneficiarii de prestații sociale sunt îndemnați să ridice de la oficiile poștale mijloacele bănești care li se cuvin.

Fluxul de știri
0