Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Partidul Democrat, împărțit în trei grupuri - ce cale vor să apuce

© Sputnik / Miroslav RotariДемократическая партия Молдовы ПДМ
Демократическая партия Молдовы ПДМ  - Sputnik Moldova
Abonare
După anunțul celor șase deputați PDM de a părăsi formațiunea, Andrian Candu a participat la o emisiune și a oferit detalii despre scindarea din interiorul partidului.

CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Andrian Candu susține că în Paridul Democrat s-au conturat trei grupuri politice, fiecare având câte un lider.

Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
Politică
Candu: ”L-am sunat aseară pe Plahotniuc” - cum a apreciat intenția de a părăsi PDM
 Liderul unuia dintre ele ar fi Eugeniu Nichiforciuc, care ar pleda pentru colaborarea cu PSRM și susținerea guvernului minoritar al socialiștilor. Cel de-al doilea grup ar fi condus de fostul premier Pavel Filip, care ar menține o poziție neutră, nedeterminată, iar cel de-al treilea grup este condus de Candu, care a și anunțat dimineață despre plecarea din PDM a grupului format din șase deputați. 

Cei șase deputați care au părăsit PDM sunt Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repesciuc. Ei au anunțat că vor constitui un nou grup parlamentar și au lăsat să se înțeleagă că și alți membri PDM li s-ar putea alătura. 

Fluxul de știri
0