Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Candu, Sîrbu, Cebotari și alți democrați au părăsit PDM

© Sputnik / Miroslav Rotari Andrian Candu, Vlad Plahotniuc și Pavel Filip
 Andrian Candu, Vlad Plahotniuc și Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Șase deputați PDM, între care Andrian Candu, Sergiu Sîrbu și Vladimir Cebotari, au anunțat că pleacă din fracțiunea democraților, dar și din partid.

CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Cei șase deputați au făcut anunțul cu puțin timp în urmă în cadrul unei conferințe de presă ținute la Parlament. Este vorba despre Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repesciuc.

Deputații care au părăsit PDM au anunțat că vor constitui un nou grup parlamentar.

”Partidul cu cel mai mare număr de primari și cu cea de-a doua cea mai mare fracțiune parlamentară astăzi, cu regret, își pierde din eficiență, importanță și devine practic invizibil, intrând într-o amorțeală din care nu se mai trezește. (...)Am muncit ani de zile pentru și în această echipă. Suntem gata să lucrăm cu toți în continuare, cei care vreți să facem o politică transparentă”, a declarat Andrian Candu.

El a mai lăsat să se înțeleagă că la instalarea Guvernului Ion Chicu asupra democraților s-au făcut presiuni ca ei să susțină prin vot guvernul minoritar al socialiștilor. 

”Sunt multe disensiuni în Partidul Democrat. Formațiunea datorează multe răspunsuri societății. PDM a făcut multe proiecte bune pentru oameni, dar a făcut și unele greșeli pe care trebuie să le recunoască. Vrem să facem parte dintr-o echipă cu o identitate clară. Este astăzi Partidul Democrat în opoziție sau este la Guvernare? Este grav că nu putem spune cu fermitate nici una și nici alta. Nici conducerea partidului nu ne spune clar unde se află astăzi formațiunea”, a remarcat fostul președinte al Parlamentului. 

Candu a mai declarat că mâine la ședința plenară a Parlamentului va fi anunțată denumirea noului grup parlamentar.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
Reacția lui Filip după anunțul făcut de Candu - detalii

”Grupul nostru va susține plenar propunerea colegilor din Blocul ACUM de a vota declarația pentru reconfirmarea vectorului european și promovarea consecventă a cursului strategic și ireversibil de integrare europeană. Noi chiar le vom propune colegilor introducerea vectorului european în Constituția Republicii Moldova”, a declarat Candu.

El a lăsat să se înțeleagă că și alți membri PDM s-ar putea alătura noului grup parlamentar. 

”Un grup mai mare era determinat să iasă din Partidul Democrat, să schimbe lucrurile în PDM și în fracțiunea PDM, însă discuțiile private cu anumite persoane, șantajul, poate anumite presiuni, au făcut în așa mod încât astăzi, deși mai sunt colegi de-ai noștri care sunt determinați, au rezerve și au temeri”, a menționat Andrian Candu. 

Fostul președinte al Parlamentului a subliniat că noul grup parlamentar va susține inițiativele Blocului ACUM. 

Fluxul de știri
0