Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În ce raioane a fost înregistrat cel mai înalt nivel al criminalității – Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul de Interne
Ministerul de Interne  - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul ședinței colegiului Ministerului Afacerilor Interne a fost prezentat raportul MAI pentru anul 2019.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Colegiul Ministerului Afacerilor Interne a avut astăzi o ședință. În cadrul acesteia a fost audiat raportul MAI pentru anul 2019. La fel, au fost stabilite sarcinile pentru 2020.

„Aduc sincere mulțumiri tuturor angajaților care au manifestat responsabilitate, profesionalism în procesul de îndeplinire a atribuțiilor profesionale”, a declarat Voicu.

Potrivit raportului pentru anul 2019, aproape 30 de mii de infracțiuni au fost înregistrate de Poliție pe parcursul anului trecut. Potrivit șeful Inspectoratului General al Poliției, Vadim Cojocaru, în anumite raioane ale țării situația criminogenă a crescut.

Pavel Voicu  - Sputnik Moldova
Politică
Ministrul de interne, la raport în fața prim-ministrului: Iată motivul

Din numărul total de 29.118 de infracțiuni înregistrate în 2019, 51%  au fost săvârșite împotriva patrimoniului național. La fel, s-a înregistrat o descreștere a infracțiunilor deosebit de grave – cu 12 mai puține decât în 2018. Au fost înregistrate și mai puține infracțiuni grave – cu 1. 247.

O creștere esențială s-a înregistrat și în cazul răpirilor de unități de transport, violuri și omoruri. Pe cealaltă parte, a scăzut numărul cazurilor de vătămări intenționate grave, jafuri, pungășii și șantaj. Potrivit oamenilor legii, 165 de criminali au fost identificați din totalul de 167 de omoruri săvârșite.

În raioanele Orhei, Nisporeni, Ștefan Vodă și Hâncești și în sectorul Buiucani din Chișinău s-a înregistrat o creștere a infracțiunilor excepțional de grave.

Fluxul de știri
0