Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pedeapsa procurorilor: Ce n-a înțeles un deținut-bibliotecar nici după eliberare

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), doi deținuți au fost condamnați de instanță la un nou termen, la scurt timp după ce au fost eliberați condiționat.

CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Un bărbat aflat în detenție şi care, potrivit Procuraturii, activa în calitate de deținut-bibliotecar, se pare că nu a înțeles nimic din cărțile pe care a avut șansa să le citească în perioada aflării sale după gratii. Acesta, împreună cu un alt deținut, s-au apucat de năravurile vechi imediat după ce au fost eliberați condiționat. Astfel, la scurt timp după eliberare, cei doi au fost reținuți pentru plantarea, păstrarea și vânzarea de marijuana în proporții deosebit de mari.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) i-a solicitat instanței condamnarea lor la un nou termen. Cei doi bărbați, de 40 și 33 de ani, au fost condamnați la 14 și, respectiv, 13 ani de detenție.

Работа экспертно-криминалистического центра УВД по Приморскому краю - Sputnik Moldova
Societate
A pus pe picioare o afacere cu droguri, dar procurorii i-au dat peste cap toate planurile

Oamenii legii precizează că unul dintre aceștia a fost condamnat anterior pentru comiterea unei infracțiuni similare, iar al doilea - inclusiv pentru viol, privare ilegală de liberate și violare de domiciliu.

Inculpații sunt originari din Chișinău și Cricova, având copii minori la întreținere. Aceștia s-au cunoscut în penitenciar, atunci când unul dintre ei activa acolo în calitate de deținut-bibliotecar.

Procurorii PCCOCS au demonstrat în instanță vinovăția acestora, aducând probe concludente, inclusiv interceptări telefonice, declarații ale martorilor, dar și depoziții ale investigatorului sub acoperire, căruia inculpații i-au vândut droguri.

La solicitarea procurorilor, inculpaţii au fost plasați în arest preventiv, până la intrarea în vigoare a sentinței, iar în termenul pedepsei cu închisoarea la care au fost condamnați, au fost incluse și perioadele neispășite din condamnările precedente.

Fluxul de știri
0