Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un nou deputat în Parlament: Despre cine este vorba - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariParlament
Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii CEC au decis cine va ocupa funcția de deputat din partea fracțiunii PSRM după moartea deputatului Ivan Zabunov.

CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Fotoliul vacant de deputat din partea fracțiunii Partidului Socialiștilor va fi ocupat de consilierul municipal Chișinău Nichita Țurcan. Decizia a fost luată de membrii Comisiei Electorale Centrale în ședința de astăzi. Decizia CEC urmează să fie analizată de Curtea Constituționale.

Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Societate
A murit un deputat din fracțiunea PSRM: Despre cine este vorba

Astfel, Țurcan va ocupa fotoliul vacant în fracțiunea PSRM. Funcția a rămas vacantă după moartea deputatului Ivan Zabunov.

Nichita Țurcan s-a născut în data de 7 martie 1990. A absolvit Universitatea Tehnică din Moldova. Acesta este membru al Consiliului Republican al PSRM și unul dintre liderii responsabili de aripa tânără a formațiuni.

Fracțiunea PSRM are cele mai multe fotolii în Parlament - 36. A doua cea mai mare fracțiune este ce a Partidului Democrat, cu 29 de deputați. Blocul Politic ACUM este reprezentat de 25 de deputați.

Partidul ȘOR are 7 mandate de deputat. În Parlament mai sunt trei deputați independenți, iar cine va ocupa un alt fotoliu de deputat se va decide în urma alegerilor de pe circumscripția Hâncești în data de 15 martie.

Fluxul de știri
0