Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A murit un deputat din fracțiunea PSRM: Despre cine este vorba

© Sputnik / Rodion ProcaПарламент Parlament
Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul din fracțiunea PSRM Ivan Zabunov s-a stins din viață. Președintele Parlamentului, Zinaida Grecianîi, a transmis condoleanțe familiei și oamenilor apropiați deputatului.

CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. S-a stins din viață deputatul socialist Ivan Zabunov. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Parlamentul RM - Sputnik Moldova
Societate
A murit un deputat din cadrul Blocului ACUM: Mesajul președintelui Parlamentului

”Am primit cu profundă tristețe vestea încetării din viață a colegului nostru Ivan Zabunov. În calitate de deputat, dar și de președinte al Asociației bulgare ”Renaștere” din Republica Moldova, Ivan Zabunov s-a afirmat ca promotor al drepturilor omului și păcii interetnice”, a scris Zinaida Grecanîi. 

Președintele Parlamentului a scris că Ivan Zabunov a fost un adevărat patriot și un om de o rară omenie. În acest moment de adâncă tristeţe Zinaida Grecianîi a transmis sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care l-au prețuit. 

Ivan Zabunov s-a născut în data de 28 iunie 1948, în Tvardița, Bulgaria. A iubit, în egală măsură, Moldova și Bulgaria. A fost doctor în istorie, conferențiar, membru al Academiei de Științe din Bulgaria. 

Următorul pe lista electorală a Partidului Socialiștilor din Moldova este Nichita Țurcan, care este și consilier municipal. Dacă Țurcan va rămâne în funcția de consilier, atunci în Parlament ar urma să ajungă Nicolae Pascaru.  

Fluxul de știri
0